SEC stelt haar besluit over vier spot Bitcoin ETF-aanvragen uit, terwijl overheidssluiting dichterbij komt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar besluit over vier aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s wederom uitgesteld, voorafgaand aan de aanstaande sluiting van de overheid.

Opnieuw uitgesteld

De financiële toezichthouder zei op 28 september dat het aanvullende procedures instelt om te beslissen of voorgestelde spot Bitcoin ETF’s van BlackRock samen met Bitwise, Invesco Galaxy Digital en Valkyrie moeten worden goedgekeurd of geweigerd.

Dit is de tweede keer dat de SEC de deadline voor de BlackRock-, Invesco-, Galaxy Digital- en Valkyrie-aanvragen binnen een maand heeft verlengd. De laatste vertragingen bij de besluitvorming kwamen twee weken eerder dan de verwachte tweede tussentijdse deadline voor de indieners, die het antwoord van het bureau tussen 16 en 19 oktober hadden verwacht.

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart houden de preventieve vertragingen verband met de verwachte overheidssluiting in de VS van dit weekend. De overheidsfinanciering stopt zondag om 12.01 uur, waardoor verschillende federale instanties, waaronder de SEC, ontwricht raken.

Eerdere vertragingen

De Amerikaanse SEC stelde eind augustus voor het eerst meerdere beslissingen voor spot Bitcoin ETF’s uit, waaronder die van Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust, de VanEck Bitcoin Trust en de WisdomTree Bitcoin Trust, toen de eerste deadline om de hoek stond. Daarnaast heeft het eerder deze week ook een besluit over de voorgestelde ARK 21Shares Bitcoin ETF uitgesteld tot 10 januari.

In augustus verhoogden Bloomberg ETF-analisten de kans dat een spot Bitcoin ETF tegen eind 2023 zou worden goedgekeurd tot 75% (was eerder 65%). Ze noemden de uitspraak van het Amerikaanse Hof van Beroep in de zaak tegen Grayscale als de belangrijkste reden achter de stijgende kansen.

Niettemin merkten de Bloomberg-strategen onlangs op dat de vertragingen de hoop op goedkeuring van een spot-crypto-ETF vóór eind 2023 flink hebben verkleind.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!