Galaxy Digital gaat zich op Europa concentreren

De regelgevende obstakels in de Verenigde Staten hebben verschillende bedrijven gedwongen om naar andere landen te kijken, en er is zojuist naar voren gekomen dat het bedrijf van de Amerikaanse miljardair Mike Novogratz, Galaxy Digital, het nieuwste bedrijf is geworden in deze groeiende lijst. Het gaat namelijk zich concentreren op de Europese markt.

Als onderdeel van deze uitbreiding heeft het bedrijf Leon Marshall aangesteld, voorheen een leidinggevende bij de cryptobriker Genesis, als zijn eerste Hoofd Europa. Marshall heeft de taak om een regionale aanwezigheid te vestigen in Londen.

Marshall, die zich in juni bij de investeringsgroep voegde, legde aan de Financial Times uit dat een van de cruciale factoren die deze beslissing beïnvloedde, de voortgang van Europa was bij het ontwikkelen van wettelijke kaders voor de handel in digitale activa.

Eerder dit jaar keurde de Europese Unie uitgebreide crypto-regelgeving goed – “Markets in Crypto-Assets” (MiCA) – bedoeld om richtlijnen voor de industrie en investeerdersbescherming te bieden. Ondertussen probeert het Verenigd Koninkrijk onder leiding van premier Rishi Sunak ook actief zichzelf te positioneren als een prominente crypto-hub. In een verklaring zei Marshall het volgende hierover:

“De vraag die we zien in de Europese markt, in combinatie met het wettelijk kader dat door MiCA is vastgesteld, is solide. Dat maakt Europa een gewenste bestemming voor cryptobedrijven om te bouwen en te groeien. We hebben gezien dat veel concurrenten de ruimte hebben verlaten, en dat heeft ons een unieke kans geboden.”

Intussen kondigde de leidinggevende plannen aan om personeel aan boord te halen voor Galaxy’s investment banking, vermogensbeheer, crypto-uitlening en derivatenactiviteiten.

Amerika vs. Europa

De laatste ontwikkeling staat in schril contrast met het regelgevingslandschap voor digitale activa in de Verenigde Staten, dat tot nu toe geen duidelijke richtlijnen heeft geboden voor de cryptobranche. Ondertussen is de SEC echter doorgegaan met agressieve handhavingsmaatregelen tegen enkele van de belangrijkste spelers, zoals Binance en Coinbase.

De financiële toezichthouder heeft aanzienlijke kritiek ontvangen, met name na opvallende juridische tegenslagen, eerst tegen blockchain-bedrijf Ripple en recentelijk tegen digitale vermogensbeheerder Grayscale Investments.

Diverse bedrijven zoals eToro en Ark Invest hebben tevens al hun uitbreidingsplannen voor Europa onthuld. Ripple’s CEO Brad Garlinghouse voorspelde onlangs dat meer cryptobedrijven waarschijnlijk hetzelfde zullen doen, met verwijzing naar “verwarrende regelgeving” in het land als motiverende factor.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!