XRP trading volume stijgt maar koers daalt – Maakt XRP zich op voor een comeback en kan Ripple 1 euro waard worden?

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

Ripple (XRP) is al een geruime tijd een van de bekendste tokens binnen de crypto industrie. Het moederbedrijf Ripple loopt al geruime tijd vooraan op het gebied van adoptie, waar veel banken en financiële instanties gebruikmaken van het netwerk. En dit aantal blijft maar groeien, wat vooral komt door de snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid van het netwerk.

Gezien de recente ontwikkelingen rondom XRP zullen we in deze gids de XRP koers bespreken en antwoord proberen te geven op de vraag: Kan Ripple 100 euro waard worden

Ripple versus de SEC

De koers van Ripple heeft veel pieken gekend, maar het project zat dit jaar al langer in zwaar weer door de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het proces startte officieel toen de SEC in december 2020 een klacht indiende tegen Ripple. 

Hierin werd gesteld dat XRP een ongeregistreerde security is. Dit zou betekenen dat de opgehaalde $1,3 miljard illegaal zou zijn, wat natuurlijk een ontzettend grote impact zou hebben op de organisatie en de token. In de opvolgende jaren zakte het vertrouwen in het project steeds verder weg onder de $1 grens, en nog verder van het ATH van $3,30.

Er heerste grote onzekerheid over het project door de rechtszaak, waar het lang erop leek dat Ripple zou verliezen. Investeerders hielden hun hart vast, aangezien een verlies door Ripple ook effect zou hebben op de gehele markt.

De verkoop van XRP door Ripple was namelijk niet heel anders gegaan zoals Ethereum met ETH of Solana dat met SOL had gedaan, waardoor het er voor een korte periode op leek dat niemand meer veilig was voor de SEC. Op 13 juli 2023, meer dan 2,5 jaar na de start van de rechtszaak, werd de uitslag bekendgemaakt door een Amerikaanse rechter in een district in New York. 

Hierin werd gesteld dat de verkoop van XRP aan institutionele beleggers inderdaad gezien kon worden als een ongereguleerde security en daardoor de regels van de SEC schond, maar dat dit niet gold voor de verkoop van XRP via crypto exchanges. De rechter bepaalde dus dat de verkoop van XRP in sommige gevallen niet gezien kon worden als een ongereguleerde security. Het gevolg voor de Ripple koers was een kaarsrechte stijging, waar de token met bijna 80%.

Huidige XRP koers

Op het moment van schrijven van deze gids zijn de gevolgen van de uitkomst van de SEC-rechtszaak weer een beetje verwaterd. De XRP koers is momenteel weer op een vergelijkbaar niveau als voor de uitspraak, aangezien de token momenteel wordt verhandeld voor een waarde van $0,48 per stuk. 

Als we echter kijken naar de Ripple koers van de afgelopen 7 dagen, dan is er te zien dat het project met maar liefst 4,27% gedaald is. De afgelopen 30 dagen was de daling nog een stuk groter en bedroeg maar liefst 23,79%.

Met name op de 7-daagse grafiek is goed te zien hoe de Ripple koers de afgelopen week een tamelijk aparte wending heeft gekregen. Ondanks dat het handelsvolume toeneemt, blijft de waarde van XRP namelijk toch stug dalen. 

Zoals onderaan op de grafiek hierboven te zien is (in het grijs) heeft Ripple de afgelopen 24 uur een significante stijging doorgemaakt in het handelsvolume. Volgens statistieken van CoinMarketCap zou voor $1,3 miljard aan XRP verhandeld zijn sinds gisteren. 

Desondanks zagen we in dezelfde periode een daling in waarde van XRP. Dit zou het gevolg kunnen zijn van een mogelijk hoger beroep van de SEC tegen Ripple, waardoor we opnieuw in een mogelijk langdurige rechtszaak zullen belanden. Kan Ripple dan 100 euro waard worden met deze informatie in het achterhoofd? Dat lijkt echter een lastig verhaal door deze nieuwe rechtszaak, want investeerders zullen nu toch eerder verkopen dan kopen.

Ripple koers voorspelling – Kan Ripple 100 euro waard worden? 

Zoals we eerder in deze gids hebben besproken is Ripple een uitstekend project en een van de meest veelbelovende crypto projecten die er zijn. Ripple Labs heeft de afgelopen jaren stug doorgezet met de ontwikkeling van het netwerk en blijft hierdoor steeds meer samenwerkingen afsluiten met grote spelers binnen de financiële wereld. De token is, na de opleving door de uitkomst van de SEC rechtszaak, echter weer terug bij af en blijft dalen ondanks de toename in het handelsvolume. 

Hierdoor is onze Ripple koers voorspelling voor zowel de korte als lange termijn niet positief, zeker wanneer we rekening houden met de mogelijkheid dat de SEC in hoger beroep gaat en we weer in een eventuele lange juridische strijd terechtkomen. 

Ondanks dat een Ripple van €100 zeker mogelijk is ver in de toekomst, is het op dit moment erg onzeker en zien we het niet als de beste investeringsmogelijkheid van 2023. Tegenwoordig zijn er namelijk veel andere projecten die een betere mogelijkheid bieden dan Ripple. 

Alternatieven voor XRP 

In het gedeelte hieronder zullen we een aantal van de beste alternatieven voor XRP bespreken. De projecten hebben veel potentie om te groeien in de toekomst en verkeren in de presale fase. Hierdoor kunnen ze worden aangeschaft voor een erg aantrekkelijke prijs en is het mogelijke rendement een stuk hoger dan bij XRP. 

Bitcoin BSC – Nieuwe Bitcoin op de Binance Smart Chain

Wellicht het beste alternatief voor XRP is Bitcoin BSC, een innovatief project dat een soort nieuwe Bitcoin is op de Binance Smart Chain. BTCBSC is een duurzame BEP-20 versie van Bitcoin die ontwikkeld is als een soort nieuw instappunt voor investeerders die weer terug in de tijd willen naar 2011.

In deze periode kon Bitcoin gekocht worden voor een prijs van slechts $0,99 per stuk en dus erg toegankelijk. Hiernaast is het grootste voordeel van BTCBSC de staking mogelijkheden. Via dit protocol kun je een passief inkomen genereren via staking, in tegenstelling tot het minen bij Bitcoin.

Geïnteresseerde investeerders raden we daarom aan om snel te handelen voordat alle tokens verkocht zijn. Tokens kunnen worden aangeschaft door de populaire cryptomunten Ethereum of USDT te swappen voor BTCBSC tokens via de presale website van Bitcoin BSC. 

>>>Investeer nu in Bitcoin BSC<<< 

Wall Street Memes – Neem het op tegen Wall Street met deze meme coin

Een ander interessant project als alternatief voor de Ripple koers is Wall Street Memes. Het project is een van de succesvolste crypto meme projecten van 2023 en is daarom zeker een om in de gaten te houden. 

Misschien zegt de naam je ook wel iets door de legendarische Wall Street Bets subreddit pagina. Deze pagina haalde in 2021 het wereldnieuws nadat de community hiervan door middel van memes ervoor zorgde dat de aandelen van Gamestop explosief groeiden in waarde omstreeks januari 2021. 

Wall Street Memes wil dit succes herhalen in de wereld van crypto en geeft investeerders dan ook de mogelijkheid om deel te nemen door simpelweg $WSM tokens aan te schaffen. Het project maakt hiervoor slim gebruik van de populariteit van Wall Street Bets en heeft inmiddels al een enorme community op weten te bouwen van in totaal meer dan 1 miljoen volgers verdeeld over de verschillende socialmediakanalen.

Deze enorme following is ook terug te zien in het succes van de presale crypto. In totaal is hier namelijk al meer dan $25 miljoen opgehaald van de beoogde $30 miljoen. Het succes van de presale is ongekend voor zo’n relatief onbekend project en dit is dan ook de reden dat het project binnenkort wordt toegevoegd op verschillende tier 1 exchanges. 

>>>Investeer nu in Wall Street Memes<<< 

yPredict – Innovatief ecosysteem voor crypto traders

Het laatste project wat we zien als een goed alternatief voor XRP is yPredict, die afwijkt van de bovenstaande tokens. yPredict is een all-in-one ecosysteem waar zowel traders, ontwikkelaars, quants en analytici gebruik van kunnen maken. Via het platform kun je namelijk rekenen op allerlei handige features die uiteenlopen van AI-signalen, sentiment analyses en technische analyses.

Al deze functies zorgen ervoor dat je als investeerder de beste keuzes kan maken of in ieder geval je risico’s kan minimaliseren. Het project is momenteel in de ontwikkelingsfase waarin het platform nog gebouwd dient te worden. Hiervoor is natuurlijk geld nodig, waardoor de presale op dit moment al gestart is. 

Tijdens deze presale kan de native currency $YPRED aan worden geschaft met korting. De presale is tot nu toe erg succesvol waardoor we al in de 7e fase verkeren. Hier kan de token worden gekocht voor $ 0,1 per stuk in tegenstelling tot de listing prijs van $ 0,12. 

Wanneer je rekening houdt met het feit dat er al meer dan 20.000 leden op de wachtlijst staan om deel te mogen nemen aan het platform zal de waarde van $YPRED waarschijnlijk gaan stijgen in de toekomst. De token zal namelijk een essentiële rol spelen binnen het platform van yPredict. Hierdoor kan het gezien worden als een interessante investeringsmogelijkheid, in tegenstelling tot XRP. 

>>>Investeer nu in yPredict<<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!