Deze drie altcoins lopen het risico om gedumpt te worden door FTX

Het crypto-analysebedrijf Messari heeft geconstateerd dat er drie altcoins een prijsdalingen zouden kunnen ondergaan als gevolg van aankomende FTX-liquidaties.

Messari merkte op dat FTX en Alameda $37 miljoen aan de meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) vasthouden, $33 miljoen aan het op blockchain gebaseerde besturingssysteem Tron (TRX) en $22 miljoen aan de schaaloplossing Polygon (MATIC). Het meldde het volgende:

“Het relevante cijfer is niet de absolute waarde van de vastgehouden tokens, maar eerder hun hoeveelheid in verhouding tot het actief verhandelde volume van elk activum. Bijvoorbeeld, de BTC-holdings van FTX/Alameda ($353 miljoen) zijn ongeveer 1% van het wekelijks verhandelde volume van BTC, wat betekent dat de markt veel van de verkoop kan opvangen, en hetzelfde geldt voor ETH.”

Voor DOGE, TRX en MATIC, die veel minder liquide zijn, vertegenwoordigt de $20~$30 miljoen die FTX vasthoudt 6-12% van de wekelijkse volumes, waardoor het een veel grotere invloed kan hebben op de markt als deze verkocht worden.

DOGE wordt verhandeld op $0.0613 op het moment van schrijven, is in de afgelopen 24 uur meer dan 1,5% gestegen. TRX wordt verhandeld voor ongeveer $0.0815 op het moment van schrijven, is meer dan 5% gestegen in de afgelopen dag. MATIC wordt op zijn beurt verhandeld op $0.511 op het moment van schrijven, is 1,75% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Messari, merkte ook op dat Alameda $720 miljoen aan layer-1 blockchain Solana (SOL) en $66 miljoen aan layer-1 blockchain Aptos (APT) vasthoudt, maar het bedrijf gaf aan dat die holdings voornamelijk bestaan uit vestingtokens en geleidelijk zullen worden geliquideerd, wat waarschijnlijk hun prijseffect zal verminderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!