De prijsexplosie van XRP zal “alle verwachtingen overtreffen”, volgens crypto-influencer

Een populaire cryptocurrency-influencer heeft onlangs voorspeld dat de prijs van de inheemse token van het XRP Ledger, $XRP, een opwaartse explosie zal ondergaan die “alle verwachtingen zal overtreffen”.

In een bericht op X (voorheen bekend als Twitter), merkte de veel gevolgde crypto-influencer John Squire op dat hij gelooft dat de prijs van XRP een langdurige periode van accumulatie heeft ondergaan die nu al zes jaar duurt, wat voor hem betekent dat er een aanstaande prijsexplosie komt die marktwaarnemers zal verbazen.

Traditioneel weerspiegelt een activum dat accumulatie ondergaat een fase van laterale of kleine schommelingen in prijs na een opvallende stijgende of dalende trend. Voor XRP gaat de geschiedenis van deze trend terug tot zijn enorme stijging in 2018, met destijds een opmerkelijke recordhoogte van boven de $3.

De prijs van XRP is sindsdien echter gedaald, mede veroorzaakt door de juridische perikelen waarin het in verwikkeld raakte, en wordt momenteel verhandeld op $0,479 per token, waarmee het de zesde grootste digitale activa is op basis van marktkapitalisatie.

Opmerkelijk is echter dat institutionele beleggers hebben ingezet op XRP, waarbij beleggingsproducten die zich richten op de token vorige week $700.000 aan instroom zagen, terwijl beleggingsproducten voor cryptocurrencies als geheel in dezelfde periode $59 miljoen aan uitstroom zagen.

De stijgende interesse in de cryptocurrency begon na een uitspraak van rechter Analisa Torres in de zaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had aangespannen tegen XRP, waarbij onderscheid werd gemaakt tussen verkopen aan institutionele beleggers en op beurzen, waarbij werd opgemerkt dat XRP zelf niet per se een effect is.

De uitspraak leidde ertoe dat een aantal cryptocurrency-beurzen, waaronder Coinbase, Kraken en Gemini, de token weer besloten om de munt te vermelden, wat de liquiditeit aanzienlijk verhoogde.

Daarnaast zou de XRP Ledger binnenkort zijn transactiecapaciteit kunnen zien stijgen van ongeveer 1.500 transacties per seconde naar een indrukwekkende 3.400 transacties per seconde (TPS), versterkt door upgrades die binnenkort zullen worden ingezet.

Daarnaast kunnen XRP-tokenhouders binnenkort inkomsten gaan verdienen nadat de langverwachte XLS-30d-amendement wordt gelanceerd, dat een ingebouwd geautomatiseerd market maker (AMM) handelsplatform in het grootboek zou introduceren.

Een AMM is een platform dat cryptocurrency-handel mogelijk maakt op een toestemmingsloze manier met behulp van liquiditeitspools, in plaats van traditionele orderboeken. Liquiditeitspools zijn gedeelde pools van twee of meer tokens die door gebruikers worden geleverd en worden gebruikt voor transacties. De prijzen van tokens binnen de pool worden bepaald door het gebruik van blockchain-oracles.

Beleggers die tokens aan liquiditeitspools toevoegen, ontvangen een deel van de vergoedingen die worden geïnd bij elke transactie, maar de inkomsten gaan gepaard met het risico van tijdelijk verlies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!