Bitcoin koers pakt niet door. Wat zijn de volgende stappen?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto

Vandaag zullen we Bitcoin (BTC) onder de loep nemen. We zullen deze analyse afsluiten met onze verwachting voor de short-term. Dit zijn uiteraard géén buy of sell signals.

De afgelopen week hebben we een mooie bounce meegemaakt na aanleiding van de beslissing in de rechtszaak Grayscale vs. SEC. Echter heeft deze bounce helaas niet doorgezet en zijn we terug gepushed door de mid-range (fib 0.5) + de MA-200 en zijn we weer terug rond de long term key-support zone. Wat laten de charts nu zien? Lees hieronder verder!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Daggrafiek (BTC/USDT)

Op dit moment is het vooralsnog lastig om een voorspelling te doen maar op de hogere timeframes houden we in ieder geval de getekende S/R levels in de gaten. We zien dat de 25k zone een essentiële support zone blijft en de reactie van dat gebied is vooralsnog voldoende, de bounce van 2 dagen geleden was rond de $25.400, wat laat zien dat er genoeg buyers zijn, zelfs boven de $25.000. Maar wat we nu willen zien is groene candles met wat toegenomen volume en het liefst een mooie break-out en close boven de mid-range (fib 0.5). Dan zouden we echt veilig zijn.

4-uur-grafiek (BTC/USDT)

Wanneer we nog verder inzoomen en de fibonacci levels tekenen zien we dat de $25.600 zone een belangrijke short-term support is en dat ook op de 4hr chart, de MA-200 een belangrijke resistance is die de bounce van afgelopen week heeft gestopt. De eerste stap voor een uptrend vanaf hier zou dus zijn dat we de 26700$ dollar wee doorbreken en daar daadwerkelijk ook wat sideways actie zullen maken. Ondertussen willen we dan de MA-200 tegenkomen en als het #BTCUSDT dan lukt om een mooie close daarboven te maken, is de mid-range, fib 0.5, de nieuwe area of interest. 

Voorspelling komende tijd

Mochten we boven de $25k-zone blijven en hieronder geen goede daily close maken, verwacht ik dat de markt de komende tijd bij zal trekken, mijn bias is vooralsnog niet bearish. De reactie van de $25k-25.5k zone is tot nu toe hoopgevend.

Ik verwacht voor de aankomende dagen/weken eerst wel wat sideways actie tussen de range van $25k en $27k. Wat ik dus in de gaten houdt voor een bullish continuation zijn de volgende resistances: MA-200 (4hr) , fib 0.5 en de MA-200 (daily). Voor nu is het verstandig om voorzichtig te zijn met het traden. We zullen de situatie de aankomende dagen weer evalueren, volg onze channels voor updates en meer.

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!