BREAKING: Bitcoin stijgt richting $28.000 terwijl Bitcoin spot ETF dichterbij komt

Zoals jullie allemaal gemerkt hebben, is de Bitcoin koers in het afgelopen uur flink gestegen. Deze stijging, die schijnbaar uit het niets lijkt te komen, heeft echter te maken met wat bullish nieuws omtrent een mogelijke Bitcoin (BTC) ETF.

In een opmerkelijke wending heeft de bekende crypto-vermogensbeheerder Grayscale een belangrijke overwinning behaald in haar juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het Hof van Beroep van het District of Columbia in de Verenigde Staten heeft namelijk in het voordeel van Grayscale geoordeeld, waarbij de aanklacht van de SEC is vernietigd en het bedrijf een stap dichterbij het lanceren van een Bitcoin spot ETF komt.

Dit kan een grote impact hebben

De recente uitspraak heeft een flinke klap toegebracht aan de inspanningen van de SEC om Grayscale te belemmeren om haar vlaggenschipproduct, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), om te zetten in een Bitcoin spot ETF.

Hoewel het product door deze ontwikkeling niet direct omgezet wordt naar een Bitcoin spot ETF, is het zonder twijfel een cruciale mijlpaal op weg naar dat doel. Zo benadrukte James Seyffart, de gerenommeerde ETF-expert van Bloomberg, dat deze juridische overwinning voor Grayscale het bedrijf dichterbij het verkrijgen van de ETF-status voor Bitcoin brengt.

De beslissing van de rechtbank om de ontkenning van de SEC van de conversie van GBTC naar een ETF ongedaan te maken, opent dan ook deuren voor verdere discussies en vooruitgang op de cryptocurrency-markt.

De markt reageert direct op het nieuws

Als gevolg hiervan heeft de Bitcoin koers een opmerkelijke stijging van meer dan 4% ervaren, en handelt momenteel op $27.300, iets boven zijn 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (VG). Er waren aanvankelijk zorgen dat het VG het herstel van Bitcoin na recente tegenslagen zou kunnen belemmeren.

Echter, gezien de recente ontwikkelingen rond de juridische overwinning van Grayscale, heeft BTC moeiteloos de $27.000 grens overschreden en kortstondig $27.500 bereikt.

Om het herstel echter vol te houden, moet Bitcoin het niveau van $27.000 handhaven en niet opnieuw onder het voortschrijdend gemiddelde zakken. Het vaststellen van het VG als nieuw ondersteuningsniveau zou bescherming bieden tegen prijsdalingen op de korte termijn.

Bovendien zou dit de cryptocurrency gunstig positioneren voor een nieuwe poging om de weerstand op $28.000 te overwinnen, mocht het niet lukken om deze barrière bij de eerste poging te doorbreken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!