Analist verandert van standpunt en is nu XRP-supporter vanwege deze drie redenen

De veel gevolgde cryptocurrency-analist VirtualBacon staat al een lange tijd bekend om zijn afkeur jegens XRP, waarbij hij altijd sprak over de onderprestaties en centralisatie van het project. Nu lijkt hij echter eindelijk van standpunt te veranderen, want volgens de analist kan XRP de meeste grote netwerken overtreffen in de komende bull run. Hij gaf namelijk het volgende aan:

“Ik heb $XRP jarenlang gehaat vanwege de centralisatie en de slechte prijsprestaties. Maar nu geloof ik echt dat $XRP een van de beste presteerders zal zijn in de volgende bull run. De meeste andere grote munten worden ofwel irrelevant of zijn al gestegen.”

Wat betreft de redenen waarom hij dit gelooft, gaf de analist drie belangrijke redenen op. Hij legde uit dat XRP vijf jaar lang niet terugkeerde naar zijn all-time high en twee cycli van prijsdruk heeft gehad. Bovendien zei hij:

“Tokenomics bleken in orde te zijn, aangezien 70-80% in de afgelopen 3 jaar in escrow werd vergrendeld, Ripple heeft niet gedumpt zoals ik vreesde.”

Zijn verandering van standpunt komt tevens vlak nadat Ripple 80% van zijn 1 miljard XRP in escrow heeft teruggestort, die het eerder in augustus had vrijgegeven.

In 2017 introduceerde Ripple een escrowsysteem om 55 miljard XRP-tokens, ongeveer 55% van zijn voorraad, vast te zetten. Deze werden opgesplitst in escrows van 1 miljard XRP, maandelijks ontgrendeld om controle over het aanbod te behouden, voorspelbaarheid en ecosysteemstabiliteit te waarborgen, aan de eisen van houders te voldoen en de groei van XRP te ondersteunen.

De laatste reden waarom VirtualBacon bullish is op XRP is omdat hij gelooft dat de vraag naar XRP en andere munten voortdurend toeneemt met de opkomst van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s), zoals FedNow.

Het moet echter worden opgemerkt dat de FedNow-service een betalingssysteem is dat de Federal Reserve aanbiedt om banken en kredietverenigingen in staat te stellen fondsen over te maken voor klanten, vergelijkbaar met Fedwire en FedACH. In tegenstelling tot een valuta vervangt het geen betaalmethoden zoals contant geld. Volgens zijn website heeft de Federal Reserve nog geen officiële beslissingen aangekondigd over het uitgeven van een CBDC en zou hiervoor wettelijke machtiging nodig zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!