Revolut stopt met cryptohandel in Amerika

Digitale bank-app Revolut zal naar verluidt stoppen met het aanbieden van cryptohandel in de VS, terwijl de regelgevers van het land blijven optreden tegen de opkomende industrie.

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg zal het platform ter waarde van $33 miljard vanaf 2 september Amerikaanse klanten niet langer toestaan ​​cryptocurrencies te kopen.

De app zal uiteindelijk een maand later de toegang tot alle cryptobezittingen stopzetten.

Crypto heeft toenemend toezicht gekregen van Amerikaanse regelgevers na een reeks faillissementen en schandalen in de industrie.

In juli staakte Revolut de handel in Solana (SOL), Cardano (ADA) en Polygon (MATIC) in het land nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) de altcoins had bestempeld als niet-geregistreerde effecten in haar rechtszaken tegen crypto-beurzen Coinbase en Binance. Ongeveer een week geleden vroeg de SEC naar verluidt aan Coinbase om alle handel in crypto-activa behalve Bitcoin (BTC) stop te zetten.

Een woordvoerder van Revolut zegt:

“Als gevolg van de veranderende regelgevingsomgeving en de onzekerheden rond de cryptomarkt in de VS hebben we, samen met onze Amerikaanse bankpartner, de moeilijke beslissing genomen om de toegang tot cryptocurrencies via Revolut in de VS op te schorten.”

Het in Londen gevestigde bedrijf zegt dat de beslissing om de cryptodiensten in de VS te beëindigen, minder dan 1% van de wereldwijde klanten van het platform zal beïnvloeden.

Wat is Revolut?

Revolut is een fintech-bedrijf dat een digitale bank-app aanbiedt waarmee gebruikers financiële diensten kunnen uitvoeren, zoals het beheren van bankrekeningen, het uitvoeren van transacties, geldovermakingen en het uitgeven van betaalkaarten. Het staat ook bekend om het aanbieden van cryptocurrency-handel en andere financiële diensten, vaak met lage kosten en gebruikersvriendelijke interfaces. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen en is opgericht om moderne en innovatieve oplossingen te bieden voor traditioneel bankieren en financiële services.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!