Ripple voegt zich bij BlackRock en JPMorgan door toetreding ISDA

Ripple, de in San Francisco gevestigde blockchain-onderneming achter XRP, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt na toetreding tot de leden van een van ’s werelds toonaangevende handelsverenigingen, de International Swaps and Derivatives Association (ISDA).

De recente toetreding van Ripple tot de handelsvereniging impliceert dat het op blockchain gebaseerde digitale betalingsnetwerk zal toetreden tot vertegenwoordigers, met name van BlackRock en JPMorgan, zoals blijkt uit een tweet van Crypto Eri, een gerenommeerde gebruiker.

Wat is ISDA?

De International Swaps and Derivatives Association (ISDA) is een particuliere handelsorganisatie met hoofdkantoor in New York City. Haar leden bestaan voornamelijk uit banken die handelen op de markt voor Over-The-Counter (OTC) derivaten. Deze handelsvereniging streeft ernaar de markt voor privaat onderhandelde OTC te verbeteren door risico’s te identificeren en middelen te vinden om ze te vermijden.

Sinds de oprichting midden jaren 80 is de ISDA voortdurend gegroeid, met meer dan 960 lidinstellingen uit bijna 80 landen. Een aantal opvallende leden zijn ABN AMRO N.V., Banco Santander S.A., Bank of China en meer.

Het belang van de ISDA-toetreding van Ripple

De recente toetreding van Ripple kan een stap in de goede richting zijn om toegang te krijgen tot de wereld van derivaten en om zijn blockchaintechnologie te integreren in de conventionele financiële markt.

Volgens Crypto Eri heeft de ISDA, naast de eerder genoemde BlackRock en JPMorgan, een zeer invloedrijke lijst van andere wereldwijde financiële grootmachten, waaronder Société Générale, Citigroup (Citi), CME Group, Goldman Sachs en andere belangrijke instellingen.

Opmerkelijk is dat Crypto Eri Rahul Advani, de Public Policy Officer van Ripple, heeft getagd en heeft opgemerkt dat hij de juiste persoon is om contact mee op te nemen, met name voor informatie over de toetreding van Ripple tot de ISDA.

De reden achter het ISDA-lidmaatschap van Ripple

Het lidmaatschap van Ripple bij de ISDA zal van associatieve aard zijn en omvat entiteiten die van belang zullen zijn in de infrastructuur van de derivatenmarkt. Deze entiteiten omvatten aanbieders van technologische oplossingen, clearinginstellingen en beurzen.

Ondertussen zijn derivaten financiële instrumenten die redelijke waarde ontlenen aan andere onderliggende activa, zoals cryptocurrency. Bovendien worden ze ook gebruikt bij het analyseren van prijsbewegingsspeculaties, het afdekken van risico’s of het verkrijgen van hefboomwerking.

Afgezien van Ripple zijn andere opvallende op crypto gerichte entiteiten met een ISDA-lidmaatschap de proof-of-stake blockchain-protocol Algorand (ALGO) en Crypto.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!