Digitale identiteit komt naar Shiba Inu, aldus hoofdontwikkelaar

Het Shiba Inu (SHIB) ecosysteem staat op het punt om een op blockchain gebaseerde digitale identiteit te omarmen als onderdeel van zijn aankomende ontwikkelingen, volgens Shib, het officiële Twitter-account van het project.

In een recente update maakte hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama duidelijk dat het project de intentie heeft om Self-Sovereign Identity (SSI) te integreren in alle Shiba Inu projecten, waardoor gebruikers volledige controle krijgen over hun digitale identiteiten.

SSI, vergelijkbaar met digitale paspoorten, biedt een oplossing om identiteit in de digitale wereld te bewijzen. Met SSI kunnen gebruikers bepalen hoe hun digitale identiteiten worden opgeslagen en gebruikt, waarbij ze controle en privacy over hun gegevens behouden.

Opmerkelijk is dat de implementatie van Shibarium SSI, zoals benadrukt door Shiba Inu-influencer Lucie, vijf belangrijke voordelen biedt voor alle tokenhouders binnen het ecosysteem:

  1. Controle over uw gegevens: Gebruikers kunnen de controle over hun persoonlijke gegevens nemen en soevereiniteit behouden over hun identiteiten.
  2. Eigen bewaring: Sla uw digitale identiteit veilig op en beheer deze zonder tussenpersonen.
  3. Draagbaarheid: Verplaats naadloos uw digitale identiteit tussen verschillende platforms en diensten.
  4. ZK (Zero-Knowledge) compatibel: Geniet van verbeterde privacybescherming door middel van zero-knowledge proofs.
  5. Veilige toegangspoort: Gebruik Shibarium SSI als sleutel om een veilige en betrouwbare digitale identiteit te waarborgen.

Terwijl Shiba Inu zich voorbereidt om digitale identiteiten te integreren via Shibarium SSI en groeiende adoptie en gemeenschapssteun waarneemt, lijkt zijn traject als een prominente blockchain-project zich voort te zetten.

Zo wordt SHIB nu geaccepteerd door meer dan 300 schoonheidsmerken wereldwijd, terwijl de memecoin zijn bereik blijft uitbreiden buiten de cryptomarkt. De lijst van schoonheidsmerken die SHIB accepteren, omvat Purse, YesStyle en Beauty Bay. Purse is een marktplaats voor het kopen en verkopen van luxe goederen, terwijl YesStyle een online retailer is van Aziatische mode- en schoonheidsproducten. Beauty Bay is een in het VK gevestigde verkoper van cosmetica- en huidverzorgingsproducten.

Het nieuws werd aangekondigd door het SHIB-team op Twitter, die zei dat de acceptatie van SHIB door schoonheidsmerken een “belangrijke mijlpaal” is voor het project. Het is namelijk een teken dat de memecoin mainstream acceptatie krijgt. Daarnaast is het ook een manier voor schoonheidsmerken om een nieuw publiek van potentiële klanten te bereiken.

De toenemende acceptatie van SHIB en het groeiende aantal mensen dat de memecoin aanhoudt, zijn beide positieve tekenen voor het project. Het is mogelijk dat SHIB de komende maanden aan populariteit blijft winnen, wat weer goed nieuws is voor de koers van de memecoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!