Elon Musk beantwoordt de vraag of hij eigen cryptocurrency gaat lanceren

De veel besproken CEO van Tesla Motors, Elon Musk, heeft zich onlangs uitgelaten over de mogelijkheid om een cryptocurrency te lanceren op een moment dat hij behoort tot de meest invloedrijke personen in deze sector.

Musk deed de uitspraak nadat er berichten naar buiten kwamen waarin werd beweerd dat X (voorheen Twitter) een crypto-token had gelanceerd. De berichten over een mogelijk lancering van een cryptocurrency namen toe nadat Twitter, dat in 2022 door Musk werd overgenomen, begon met herpositioneren als X.

Als reactie hierop verwierp Musk in een bericht op 5 augustus de mogelijkheid dat het bedrijf ooit een cryptocurrency zou lanceren, met de woorden: “En dat zullen we nooit doen.”

Musk’s betrokkenheid bij cryptocurrencies

Het is het vermelden waard dat Musk’s invloed op het gebied van cryptocurrencies niet over het hoofd kan worden gezien, aangezien hij naar voren is gekomen als een van de leidende figuren in dit domein. De CEO van Tesla heeft openlijk zijn voorkeur uitgesproken voor de op meme gebaseerde cryptocurrency, Dogecoin (DOGE).

Inderdaad, ondanks aanvankelijk gebrek aan aanzienlijke levensvatbaarheid, geloven diverse cryptospelers, zoals Changpeng Zhao, de CEO van Binance, dat Musk’s betrokkenheid bij Dogecoin heeft geholpen om de munt relevant te houden in de cryptomarkt.

Interessant genoeg heeft Musk, ondanks zijn actieve interesse in cryptocurrencies, afgeraden om te investeren in de sector, zoals eerder gerapporteerd. Hij heeft ontkend dat hij mensen aanmoedigt om te investeren in digitale activa, gezien het veel risico’s met zich meebrengt.

DOGE wordt de native valuta van X?

Met de herpositionering van Twitter gericht op het faciliteren van transacties in de financiële wereld, zijn er speculaties ontstaan over tokens zoals Dogecoin die mogelijk aanzienlijke gebruiksscenario’s kunnen vinden in het ecosysteem.

Musk’s recente verklaring waarin hij de mogelijkheid uitsluit dat X een cryptocurrency lanceert, heeft verdere speculatie aangewakkerd dat het bedrijf zich tot Dogecoin kan wenden, wat mogelijk de waarde ervan zou kunnen verhogen.

Tot slot heeft de recentelijk aangestelde CEO, Linda Yaccarino, ook een duidelijke voorliefde voor de twee grootste meme-cryptocurrencies Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE), wat het gevoel bij DOGE-supporters verstrekt dat de munt wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen op X.

Ondertussen worden Musk, Tesla en SpaceX nog steeds geconfronteerd met een enorme rechtszaak van $258 miljard, aangespannen door Keith Johnson, een Amerikaanse burger en investeerder in Dogecoin. De rechtszaak beschuldigt Musk en zijn bedrijven van manipulatie van de waarde van Dogecoin als onderdeel van groter plan om de munt te ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!