Elon Musk rond Twitter-deal af, Binance bevestigt investering van $500 miljoen

De grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume, Binance, heeft bevestigd dat het deelnam als aandeleninvesteerder in $44 miljard deal van Elon Musk om Twitter te kopen. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, vertelde het volgende in een verklaring:

“We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van sociale media en Web3 om het gebruik en de acceptatie van crypto- en blockchain-technologie te verbreden.”

CZ bevestigde dat Binance zich zou houden aan zijn eerder belofte om $500 miljoen toe te kennen aan het bod van Musk om Twitter te kopen. Hij benadrukte daarnaast dat de deal een kans zou bieden om sociale media en nieuws over te brengen naar Web3. Op donderdag tweette CZ het volgende:

“Onze stagiaire zegt dat we de $500 miljoen 2 dagen geleden hebben overgemaakt, waarschijnlijk net toen ik werd gevraagd naar Elon/Twitter.”

In mei van dit jaar had Binance voor het eerst plannen onthuld om de Twitter-overname van Musk te steunen in een SEC-aanvraag. Hierbij beschreef de CEO van de exchange de stap als een kleine bijdrage aan de zaak. De belangrijkste financiers die het hoofd van Tesla en SpaceX hielpen bij het financieren van de deal, zijn onder meer Morgan Stanley, Bank of America en Barclays, die volgens Forbes elk ten minste $2,5 miljard aan schuldfinanciering toezegden.

Sequoia Capital, Qatar Investment Authority en Fidelity Management & Research zijn enkele andere aandeleninvesteerders naast vele anderen, aldus CNBC.

De Twitter-deal van Musk zat al een enige tijd in de pijplijn en na veel juridisch en publiek gekibbel rondde Musk de deal op donderdag af voor naar verluidt $44 miljard. Elon Musk plaatste een tweet waarin hij opgelucht is dat de deal eindelijk rond is. Hij zei het volgende:

“De vogel is bevrijd”

Naar verluidt heeft de nieuwe eigenaar van Twitter bezuinigd op de c-suit van het platform. Onder meer Twitter-CEO, Parag Agrawal, de chief financial officer, Ned Segal, en de topadvocaat Vijaya Gadde, die een sleutelrol speelden bij de beslissing om het Twitter-account van voormalig president Donald Trump in januari 2021 te verbieden, zijn vertrokken bij Twitter.

Een bron vertelde aan Bloomberg dat Elon Musk zelfs de rol van CEO zal overnemen, hoewel het misschien gaat over een tijdelijke functie. Naar verwachting zal de volgende stap zijn om gebruikers van Twitter te herstellen van een levenslange ban van het platform, waaronder voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!