DOGE

Elon Musk aangeklaagd vanwege Dogecoin-gerelateerde fraude

Het staat al vast dat elke positieve activiteit rond Elon Musk en Tesla Motors de prijs van Dogecoin (DOGE) vaak vrijwel onmiddellijk verhoogt. De laatste ontwikkeling omtrent de miljardair is echter negatiever. Een Amerikaanse burger beschuldigt Musk namelijk van vermeende betrokkenheid bij Dogecoin-gerelateerde fraude.

Volgens een Bloomberg-rapport werden Musk, samen met SpaceX en Tesla aangeklaagd voor $258 miljard wegens Doge-gerelateerde claims. De indiening van de zaak suggereert beschuldigingen dat ze deel uitmaken van een “afpersingsschema om Dogecoin te steunen.

In het rapport wordt Keith Johnson genoemd als Amerikaans staatsburger die achter de rechtszaak zit. Johnson werd naar verluidt “opgelicht door het Dogecoin Crypto Pyramid Scheme van de verdachten.” Hij beweerde dat ze een illegale afpersingsonderneming vormen om de prijs van Dogecoin op te drijven. In zijn klacht die donderdag werd ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan, zei hij het volgende:

“Beklaagden beweren ten onrechte en bedrieglijk dat Dogecoin een legitieme investering is terwijl het helemaal geen waarde heeft.”

In de aanklacht probeert Johnson al diegenen te vertegenwoordigen die sinds april 2019 geld hebben verloren met de handel in Dogecoin. Hij eist $86 miljard aan schadevergoeding en een driedubbele schadevergoeding van $172 miljard, en eist ook actie tegen Musk.

Hij wil dat de rechtbank een bevel uitvaardigt dat de CEO van Tesla verhindert de grootste meme-cryptocurrency ter wereld te promoten. Johnson wil ook dat de handel in Dogecoin wordt aangemerkt als gokken onder de staats- en federale wetgeving in de Musk Dogecoin-rechtszaak.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN