Santiment: Er komt een tweede XRP-pump aan

Crypto-analyseplatform Santiment legt de toekomst van XRP uit na een gerechtelijke uitspraak waarin werd bepaald dat de geautomatiseerde, open-markt XRP-verkopen van Ripple Labs geen verkoop van effecten vormden.

In een nieuwe blogpost van Santiment Insights zegt de marketingdirecteur van het bedrijf, Brian Quinlivan, dat XRP, dat met meer dan 70% steeg na de gerechtelijke uitspraak naar een hoogtepunt van 15 maanden, meer opwaarts potentieel heeft door hernieuwde interesse:

“Social dominance, dat het percentage discussies over een activum meet in vergelijking met alle activa met een marktkapitalisatie in de top 100, geeft aan dat XRP is gestegen naar 7,4% van ALLE discussies. Dit is het hoogste niveau van discussies over XRP sinds januari 2021.

Met zo’n hoog niveau van herkenning door de massa en FOMO (fear of missing out) zal er onvermijdelijk een afkoelperiode zijn. Maar zodra handelaren stoppen met opletten en hun focus ergens anders op richten, is de kans groot dat er een tweede golf van stijging zal zijn.”

Bron: Santiment Insights

Quinlivan zegt ook dat de activiteit van XRP-whales en -sharks wijst op optimisme voor de op drie na grootste crypto-activa op basis van marktkapitalisatie.

“Whale-transacties op het XRP-netwerk hebben ook het hoogste niveau van 2023 bereikt, en met een ruime marge. Vandaag zijn er 637 (en meer) transacties geweest met een waarde van $100.000 of meer. Het is duidelijk dat de stijging wordt aangewakkerd door deze grote transacties…

Als belangrijke adressen van whales en sharks hun voorraad vergroten in aanloop naar deze stijging, dan is dat een voorbode dat de stijging misschien nog maar net begonnen is en een teken van goede dingen die komen gaan.”

Bron: Santiment Insights

De marketingdirecteur van Santiment waarschuwt echter dat de rally van XRP na de gunstige gerechtelijke uitspraak een “overreactie” kan zijn.

“Met elk groot positief nieuws zoals wat we vandaag hebben gezien in de XRP-gemeenschap, moet je de initiële reactie met een korreltje zout nemen. Net zoals handelaren vorig jaar overreageerden op het initiële nieuws over de rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission, zou het niet verrassend zijn als deze stijging ook een beetje een overreactie is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!