Polygon stelt voor MATIC te upgraden naar een multifunctionele token

Ethereum layer 2 ontwikkelingsbedrijf Polygon heeft voorgesteld om haar eigen MATIC-token te upgraden naar een veelzijdige token die gebruikt kan worden om meerdere chains te valideren. Het voorstel voor de technische upgrade van MATIC is afhankelijk van goedkeuring van de Polygon gemeenschap. Na goedkeuring zal de upgrade van MATIC naar een veelzijdige token leiden tot een hernoeming naar POL.

Volgens de aankondiging zal POL’s functionaliteit alle Polygon protocollen omvatten, waaronder Polygon PoS, zkEVM en Supernets. In de aankondiging werd het volgende gedeeld over de verwachte upgrade:

“In de eerste plaats maakt het mogelijk dat de pool van protocoldeelnemers, oftewel actoren, kan schalen om duizenden Polygon chains te ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.”

De functionaliteit van POL draait om validators, met als doel om ze op één lijn te brengen en te stimuleren om nuttig werk te verrichten. Als het upgradevoorstel wordt doorgevoerd, zal de herontworpen protocol-architectuur functies introduceren zoals oneindige schaalbaarheid en geen wrijving tussen twee protocollen.

Voor validators kan POL-staking drie stimuleringsstromen openen: protocolbeloningen, transactiekosten en extra beloningen. Naast het valideren van meerdere chains kunnen validators ook meerdere rollen vervullen binnen één chain, waaronder generatie van zero-knowledge proofs en deelname aan DACs (Data Availability Committees).

In mei zei medeoprichter van Polygon, Sandeep Nailwal, dat Web3-gaming uiteindelijk een van de grootste drijfveren zal worden voor de massa-adoptie van crypto. Toen hem tijdens een AMA werd gevraagd naar zijn mening over “real-life” toepassingen van blockchain, anders dan handel en betalingen, koos hij de kant van het gaming-ecosysteem:

“Er komen de komende 6-18 maanden enkele topgames uit in Web3 en het zal zeer interessant zijn om te zien of sommige van hen in staat zullen zijn om de crypto-code te kraken. Alleen al vorig jaar was er meer dan $2 miljard aan financiering voor Web3-games.”

Als afsluiting benadrukte Nailwal de behoefte aan een “progressieve decentralisatie van protocollen en applicaties naarmate ze steeds grotere betekenis krijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!