Polygon zkEVM gaat vandaag live, MATIC toont geen teken van stijging

Wat bedoeld was als een zeer bullish dag voor Polygon (MATIC) holders, lijkt nu het tegenovergestelde te zijn, aangezien de prijs van het op Ethereum (ETH) gebaseerde layer-2-protocol momenteel verlies draait op de dagelijkse grafiek.

Vandaag zal Polygon namelijk een historische mijlpaal bereiken waarbij het langverwachte zkEVM protocol van Polygon live zal gaan. Dit is een innovatie die het tempo zal bepalen voor het volgende tijdperk van de L2-uitrusting. Er is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van het zkEVM-product, waarvan tot nu toe in totaal ongeveer $1 miljard is geïnvesteerd.

Het protocol werd voor het eerst onthuld in het midden van vorig jaar, terwijl het testnet pas later in oktober 2022 werd uitgebracht. Vandaag zal de mainnet beta van de zkEVM live gaan, waardoor de meest ambitieuze, snelle en goedkope transactielaag voor de Ethereum blockchain beschikbaar wordt.

Polygon is ontworpen als een belangrijke verbetering ten opzichte van Ethereum als geheel en zkEVM is ontworpen als een belangrijke verbetering ten opzichte van Polygon. Volgens inzichten gedeeld door Web3.0-opvoeder Bickersteth Emmanuel is de bewijs tijd voor transacties die op het zkEVM-protocol worden uitgevoerd, minder dan twee minuten voor een batch van 10M gas. Het onderstaande werd door Emmanuel aangegeven:

“Belangrijke kenmerken van Polygon zkEVM mainnet zijn EVM compatibiliteit; Polygon streeft ernaar om een snellere Ethereum te bouwen, met hetzelfde gevoel als Ethereum, maar sneller en goedkoper. Snelheid: voor een batch van 10M gas is de bewijstijd minder dan 2 minuten op Polygon zkEVM.”

Met de zkEVM kan elk protocol met Ethereum-compatibiliteit gemakkelijk werken of linken met de nieuwe Polygon-tool. Normaal gesproken zou de opwinding binnen de community genoeg moeten zijn om een enorme stap te zetten in termen van de prijs van het native token van Polygon.

Op het moment van schrijven wordt MATIC echter verhandeld tegen een prijs van $1,08 met een daling van bijna 2% in de afgelopen 24 uur en met meer dan 6% in de afgelopen zeven dagen. MATIC lijkt onderdrukt in lijn met de correlatie van de token met Bitcoin (BTC) en het bredere negatieve sentiment op de markt op dit moment.

De getijden zullen echter veranderen zodra zkEVM live gaat en velen voorspellen duurzame groei in de toekomst vanwege deze lancering en de positionering van Polygon als de go-to blockchain voor mainstream Web2.0 bedrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!