Litecoin koers stijgt in afwachting op halvering

In een ongekende stijging heeft Litecoin (LTC), een cryptocurrency die vaak wordt gezien als het digitale zilver ten opzichte van Bitcoin als het digitale goud, maar liefst 167 miljoen transacties geregistreerd, terwijl het gebruik ervan voor betalingen een nieuw recordhoogte bereikte.

De cryptocurrency heeft de afgelopen dagen aanzienlijk aan waarde gewonnen te midden van een bredere opleving op de cryptocurrency-markt en is met meer dan 15% gestegen in de afgelopen week. Litecoin presteert boven verwachting in aanloop naar zijn aankomende halveringsevenement, dat gepland staat voor 2 augustus.

Dit is het derde halveringsevenement van LTC en zal de beloning per blok verlagen van de huidige 12,5 Litecoin naar slechts 6,25 LTC. De geschiedenis suggereert echter dat dit de vraag kan stimuleren en mogelijk een prijsstijging kan veroorzaken.

Volgens gegevens geanalyseerd door populaire cryptocurrency-analist Rekt Capital, heeft Litecoin sterk de neiging om te stijgen vóór zijn halvering, waarbij de cryptocurrency met 820% steeg nadat hij 122 dagen voor zijn allereerste halvering het dieptepunt had bereikt, en met 550% steeg na een dieptepunt van 243 dagen voor de tweede halvering.

Historisch gezien steeg de cryptocurrency meer na zijn halveringsevenement. Na de eerste halvering steeg LTC met 12.400%, terwijl het na de tweede halvering met 1.573% steeg. Michael van de Poppe, een populaire Nederlandse crypto-analist, heeft zijn blik ook op de munt gericht en voorspelt mogelijke langetermijnkansen voor Litecoin.

Volgens Van de Poppe zijn de niveaus van $82-$84 en $78-$79 twee kritieke bereiken om in de gaten te houden voor degenen die naar de cryptocurrency kijken.

De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, heeft ook onthuld dat hij optimistisch is over de halvering, en suggereerde zelfs dat hij gelooft dat LTC/BTC kan stijgen naar 0,025 BTC, wat neerkomt op een stijging van meer dan 700% tijdens de volgende bullmarkt.

Deze mogelijke groei kan worden toegeschreven aan de inherente ontwerpeigenschappen van Litecoin, aldus Lee, waaronder een hogere doorvoer, verbeterde schaalbaarheid met behulp van uitbreidingsblokken, betere fungibiliteit en verhoogde privacy via MWEB.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!