Miljardair Mark Cuban verdedigt crypto en bekritiseert banken

Miljardair Mark Cuban heeft opnieuw in de verdediging van de cryptocurrency-wereld gesprongen terwijl hij vermeende tekortkomingen in het conventionele banksysteem aan het licht bracht.

De eigenaar van de Dallas Mavericks, een uitgesproken voorstander van cryptocurrencies, richtte zich op de kritiek van John Reed Stark, een voormalig functionaris bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Cuban benadrukte wat hij ziet als een ironie in de kritiek van Stark op “groepsdenken” onder gebruikers van cryptocurrency. Hij wees erop dat “groepsdenken”, het fenomeen waarbij een groep mensen gezamenlijk beslissingen neemt, in wezen spaarders van Silicon Valley Bank en andere instellingen redde toen toezicht en regulering faalden. Hij tweette:

“Wat die spaarders redde, was groepsdenken… Regelgeving en toezicht konden de snelheid van groepsdenken voor die banken niet voorkomen. Het mislukte.”

Daarnaast onthulde Cuban ook een controversiële praktijk binnen de banksector, namelijk dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en andere toezichthouders banken hebben toegestaan ​​om de verzekeringslimiet van de FDIC van $250.000 te omzeilen.

Volgens Cuban storten banken kruislings bij FDIC-verzekerde instellingen om ervoor te zorgen dat deposito’s tot $1 miljoen volledig verzekerd zijn. Hij schreef hierover het volgende:

“De FDIC of de FBI hebben het depositoverzekeringsprogramma niet gewijzigd. Ze lieten banken een omweg blijven gebruiken waarmee banken de FDIC-verzekeringslimiet effectief kunnen omzeilen.”

De opmerkingen van Cuban waren een reactie op de bewering van Stark dat banken meer bescherming bieden dan cryptocurrency-bedrijven. Stark voerde aan dat cryptobedrijven, in tegenstelling tot banken, onder andere geen verzekering, regelgevend toezicht en consumentenbescherming missen. De tweets van Cuban stellen de gepercipieerde veiligheid van banken echter ter discussie en roepen vragen op over de huidige regelgevingspraktijken en de reële implicaties voor spaarders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!