Winklevoss-tweeling waarschuwen voor een “War on Crypto”

Volgens de Winklevoss-broers lopen president Joe Biden en de Democratische Partij het risico cruciale kiezers te verliezen als er wordt doorgegaan met de “war on crypto”.

Cameron Winklevoss, medeoprichter van de crypto-exchange Gemini samen met zijn broer Tyler, waarschuwde onlangs via Twitter de Democraten dat ze “een hele generatie” jonge kiezers zullen vervreemden als ze hun anti-crypto houding voortzetten. Het onderstaande werd aangegeven:

“De @SenWarren en @GaryGensler-oorlog tegen crypto zal een hele generatie potentiële Democraten vervreemden.

Het binnenhalen van jonge stemmen door middel van “kom op, ga stemmen” is een cruciaal onderdeel van het spelboek van de Democraten. De Democraten geloven dat de jonge stem de doorslag zal geven.”

Hij voegde het volgende eraan toe:

“Crypto heeft de harten en geesten van millennials en Gen Z al gewonnen. Ze debatteren niet over de waarde van crypto.”

Tyler Winklevoss reageerde de volgende dag met een tweet waarin hij zei:

“Roe kostte de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen. De @SenWarren en @GaryGensler-oorlog tegen crypto zal de Democraten de verkiezingen van 2024 kosten.”

De uitspraken van de Winklevoss-tweeling komen in een periode van agressieve acties van de SEC, onder leiding van Gensler. De toezichthouder heeft de crypto-exchange Binance en concurrent Coinbase openlijk aangeklaagd wegens vermeende overtredingen van effectenregelgeving. Senator Warren maakte ook nieuws door een anti-crypto-coalitie onder Amerikaanse politici te vormen. De medeoprichter van Gemini bood verder twee verklaringen voor de recente handhaving:

“Twee verklaringen: (1) de blauwe gevestigde orde begrijpt niet wat er speelt met Warren en Gensler of (2) ze onderschatten grof de impact van hun acties op de stem van jongeren bij de aankomende verkiezingscyclus. Ze geven misschien niet om crypto, maar ze zullen zich wel zorgen maken over de verloren stemmen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!