Voorstel om SEC-voorzitter te ontslaan krijgt steeds meer steun

Amerikaanse Congresleden Warren Davidson en Tom Emmer hebben een nieuw voorstel ingediend genaamd de SEC Stabilization Act, dat tot doel heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten te herstructureren, waaronder het ontslag van de huidige SEC-voorzitter, Gary Gensler.

De SEC Stabilization Act

Het nieuwe voorstel dat door Davidson is ingediend, roept op tot het onmiddellijke ontslag van de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, en de herstructurering van de SEC om de markten beter te beschermen. Congreslid Davidson voegde in een verklaring toe:

“De Amerikaanse kapitaalmarkten moeten worden beschermd tegen een tirannieke voorzitter, inclusief de huidige. Daarom introduceer ik wetgeving om het voortdurende machtsmisbruik te corrigeren en ervoor te zorgen dat de bescherming in het belang van de markt is voor de komende jaren. Het is tijd voor echte hervorming en om Gary Gensler te ontslaan als voorzitter van de SEC.”

Het Congreslid gebruikte de hashtag “FireGaryGensler” en voegde eraan toe dat de Amerikaanse markten beschermd moeten worden tegen de voorzitter van de SEC. Hij kreeg steun van Tom Emmer, de meerderheidsleider van de Republikeinse Partij, die Davidson citeerde:

“Amerikaanse investeerders en de industrie verdienen duidelijk en consistent toezicht, geen politieke spelletjes. De SEC Stabilization Act zal verstandige veranderingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat de prioriteiten van de SEC gericht zijn op de investeerders die ze moeten beschermen, en niet op de grillen van haar roekeloze voorzitter.”

Structurele veranderingen

Volgens Davidson zal het voorstel, naast het ontslag van Gensler, ook streven naar een herstructurering van de Securities and Exchange Commission, waarbij de machtsverdeling tussen de SEC en haar commissarissen wordt herzien. Er zal ook een zesde commissaris aan het agentschap worden toegevoegd, zodat geen enkele partij de meerderheid kan hebben over de commissie, en er zal een uitvoerend directeur worden aangesteld die verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse werkzaamheden.

Hoewel Davidson en Emmer in hun verklaringen niet expliciet melding maken van cryptocurrencies of het cryptosysteem, staan beiden bekend als uitgesproken voorstanders van crypto. Bovendien zijn ze ook zeer kritisch op Gensler’s leiderschap van de Securities and Exchange Commission. Emmer heeft Gensler eerder een “regulator te kwader trouw” genoemd, terwijl Davidson de vicevoorzitter is van de nieuwe Subcommissie Digitale Activa, Financiële Technologie en Inclusie van het House Financial Services Committee.

Crypto-gemeenschap keert zich tegen Gensler

De recente acties van de Securities and Exchange Commission tegen Coinbase en Binance zijn niet goed ontvangen door de cryptogemeenschap. Velen haalden oude video’s aan waarin Gensler zijn standpunten over crypto uiteenzette. Een van die video’s toont de SEC-voorzitter die blockchain-technologie onderwijst aan het MIT. Een andere video die aanzienlijke controverse heeft veroorzaakt, is die waarin Gensler hedgefondsen vertelt dat Ethereum en Litecoin geen effecten zijn. Deze video’s en vele andere hebben de cryptogemeenschap woedend gemaakt vanwege wat zij zien als duidelijke hypocrisie.

De cryptogemeenschap wijst er ook op dat de voorzitter van de SEC nauwe banden heeft met senator Elizabeth Warren. Senator Warren staat bekend als zeer kritisch tegenover crypto, waardoor de cryptogemeenschap zich afvraagt of zij een rol speelt in Gensler’s recente uitbarstingen tegen crypto. Velen in de cryptowereld geloven dat Gensler uit is op het kapotmaken van de crypto-industrie, met de regelgevende actie tegen Coinbase en Binance als het nieuwste salvo tegen de industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!