SEC vraagt toestemming om Binance CEO “via alternatieve methoden” op te sporen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in een nieuw document de rechtbank om toestemming gevraagd om de CEO van Binance, Changpeng Zhao, op een “alternatieve” manier op te sporen.

In het document vraagt de SEC aan de rechtbank van het District of Columbia toestemming om de activa van de bedrijven die opereren als Binance.US, BAM Trading en BAM Management, te bevriezen. Daarnaast willen ze de mogelijkheid hebben om Binance CEO Changpeng Zhao te bereiken via ongespecificeerde niet-traditionele methoden.

In het document geeft de SEC aan dat ze hun “billijke bevoegdheid” willen uitoefenen om de activa van BAM Management en BAM Trading “terug te halen en te bevriezen”, en om de bedrijven te verplichten om volledige boekhoudinformatie te verstrekken en het verbergen of vernietigen van relevante documenten te voorkomen.

Daarnaast vraagt de toezichthoudende instantie ook toestemming aan de rechtbank om Binance en Zhao “via alternatieve middelen” te bereiken, hoewel het onduidelijk is wat hier precies mee bedoeld wordt.

Eerder deze maand heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Binance waarin zij beweren dat het bedrijf de effectenwetten heeft overtreden. Een dag later heeft de SEC ook Coinbase aangeklaagd voor vergelijkbare redenen en een verzoek ingediend om de activa van BAM Trading en BAM Management te bevriezen.

In de oorspronkelijke aanklacht tegen Binance verklaarde SEC-voorzitter Gary Gensler dat het bedrijf wordt aangeklaagd wegens “een uitgebreid web van bedrog, belangenconflicten, gebrek aan openbaarmaking en berekende ontduiking van de wet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!