Elon Musk vertelt waarom Dogecoin zijn favoriet is, maar waarschuwt voor investeringen in crypto

De techmiljardair Elon Musk, bekend als de CEO van Tesla Motors, SpaceX en Twitter, staat in de cryptomarkt bekend als een groot fan en supporter van Dogecoin (DOGE). In een recent interview met Wall Street Journal gaf Musk echter aan dat hij niemand zou adviseren om groots in te investeren in crypto.

Musk werd gevraagd of hij nog steeds enthousiast is over de cryptomarkt. De miljardair gaf aan dat hij nog steeds van cryptocurrencies houdt en noemde DOGE als zijn favoriet vanwege het gebruik van memes, humor en honden. Echter, als onderdeel van zijn reactie zei Musk:

“Ik raad niemand aan om crypto te kopen of alles op Dogecoin in te zetten.”

De afgelopen jaren wordt Musk door crypto investeerders gezien als een belangrijke opinieleider. Hij begon met Bitcoin en investeerde fors in de munt. Musk had echter al snel een nieuwe parel gevonden in de meme-cryptocurrency Dogecoin.

Zijn support van Dogecoin liet hij vervolgens vaak zien door het plaatsen van verschillende memes en tweets op zijn favoriete social mediaplatform Twitter. De miljardair ging zelfs zo ver als zichzelf uit te roepen tot “Dogefather” vóór zijn optreden op SNL.

De woorden van Musk hebben altijd een impact gehad binnen de Dogecoin-gemeenschap, zelfs op andere cryptocurrencies. De gemeenschap kijkt daarom naar hem en volgt elk woord dat hij zegt over crypto.

Vorige maand ging Elon Musk nog een stap verder en gebruikte hij DOGE als het Twitter-logo voor een dag. Deze stap werd positief ontvangen voor Dogecoin en droeg bij aan flinke prijsstijgingen van de munt.

De recente opmerkingen van de ondernemer hebben echter geleid tot wat negativiteit voor DOGE. Vóór de woorden handelde DOGE tegen ongeveer $0,074. Sinds zijn commentaar handelt de munt echter in het rood en neigt naar beneden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!