Helium Network maakt succesvol de overstap naar Solana

Na veel voorbereiding heeft het Helium Network nu de overstap gemaakt van zijn layer-1 blockchain platform naar Solana (SOL). Volgens de makers en investeerders van Helium heeft Solana het potentieel om nieuwe gebruiksmogelijkheden te openen in het hele netwerk, iets wat mogelijk kan worden ondersteund door een grootschalige NFT-mint die gepaard gaat met de overgang. Helium meldde gisteren het volgende op Twitter:

“De migratie van het Helium Network naar @solana is voltooid! 🎉 🎈

Dit is een ongelooflijke mijlpaal voor de wereldwijde Helium-gemeenschap en luidt een nieuw tijdperk in voor een zeer schaalbaar en veerkrachtig Helium Network, samen met een nieuwe wereld van bruikbaarheid op Solana.”

Er zullen meer dan 991.000 Solana NFT’s worden gecreëerd als onderdeel van het migratieproces, één voor elke fysieke hotspot node die momenteel actief is op het Helium-netwerk. Wanneer de eigenaar van een hotspot zich aanmeldt bij de bijbehorende wallet, kunnen ze toegang krijgen tot hun NFT en eventuele noodzakelijke wijzigingen aanbrengen in de locatie van de hotspot.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Met een nieuwe aanpak van NFT-compressie wordt er op banking gerekend. Volgens openbare blockchain-gegevens verzameld door analysebedrijf Flipside Crypto op woensdagochtend zijn er meer dan 150.000 van de NFT’s gemint. Hoewel de gegevens op het platform enigszins achterlopen, lijkt het erop dat het proces nog steeds gaande is.

De nieuwe staatcompressiefunctie van Solana, waarmee producenten mogelijk enorme aantallen NFT’s kunnen minten tegen relatief lage kosten in vergelijking met andere platforms of zelfs de gebruikelijke NFT-mintingprocedure van Solana, is in deze high-profile use case op de proef gesteld.

Bovendien schat de Solana Foundation dat door deze methode te gebruiken, de kosten van het minten van 1 miljoen NFT’s kunnen worden teruggebracht tot ongeveer $113 (vanaf 5 april). Het minten op Solana zonder compressietechnologie wordt verwacht rond de $253.000 te kosten, terwijl het minten op het Ethereum scaling netwerk Polygon $32.800 zou kosten.

Met de NFT-compressie van Solana hebben producenten en marketeers mogelijk een betaalbare optie om enorme hoeveelheden NFT’s aan een breder publiek te distribueren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!