Hacker geeft gestolen $200 miljoen terug aan Euler Finance

Drie weken na de hack op het op Ethereum (ETH) gebaseerde uitleenprotocol Euler Finance, heeft de hacker die voor bijna $200 miljoen aan cryptocurrency van het platform heeft overgeheveld, de gestolen activa teruggegeven.

Op 13 maart werd Euler het slachtoffer van een flitsleningaanval en verloor 96.833 Ethereum ter waarde van ongeveer $166 miljoen op het moment van het incident en $34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In een verklaring die op 4 april werd gepubliceerd, gaf de startup aan dat de aanvaller, na een periode van intensief onderzoek en onderhandelingen, eindelijk alle recupereerbare fondsen heeft teruggegeven aan de Euler DAO-schatkist. Het zei het volgende:

“De terugkeer vertegenwoordigt een van de grootste terugvorderingen van gestolen activa in de geschiedenis van de blockchain. Het volgt op een intensief onderzoek met samenwerking tussen beveiligingsprofessionals, wetshandhavers en vrijwilligers uit de gemeenschap.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Euler zei verder dat onderzoekers al binnen 24 uur na de aanval een aanzienlijke hoeveelheid informatie en aanwijzingen konden verzamelen, maar dat het alle informatiebronnen vertrouwelijk moest houden terwijl de onderhandelingen gaande waren.

“Zoals anderen al hebben opgemerkt, is het Euler-herstel een herinnering aan alle zogenaamde zwarte hoeden dat het heel moeilijk is om online anoniem te blijven als er een voldoende bekwame en gemotiveerde groep mensen naar je op zoek is.”

Het platform ging verder met stellen dat, aangezien het gemeenschapsonderzoek nu voorbij is en de gestolen fondsen zijn teruggegeven zoals beloofd, de premie van $1 miljoen die het eerder bood voor informatie over de aanvaller niet langer beschikbaar zal zijn. Het project zal zich nu richten op claims en dat het de komende dagen een voorstel zal presenteren voor het herstellen van gebruikerstegoeden.

“Alle energie is nu gericht op ervoor zorgen dat getroffen gebruikers hun deel van de herstelde activa zo snel mogelijk kunnen terugvorderen.

De Euler-gemeenschap en getroffen gebruikers zijn al begonnen met het ontwikkelen van een plan hiervoor, waaraan Euler Labs zal helpen bijdragen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!