Arthur Hayes stelt op Bitcoin gebaseerde stablecoin voor

Te midden van de toenemende controle door Amerikaanse regelgevers op stablecoins, blijft de community nieuwe ideeën pitchen voor stablecoins die onafhankelijk zijn van de Amerikaanse dollar. De medeoprichter en voormalig CEO van de BitMEX-cryptocurrency-exchange, Arthur Hayes, heeft voorgesteld een nieuwe stablecoin te creëren met een waarde gekoppeld aan de som van $1 aan Bitcoin (BTC) en een swap van BTC tegen USD. Hij schetste het idee van de mogelijke Satoshi Nakamoto Dollar (NUSD) of NakaDollar in een blogpost getiteld ‘Dust on Crust’ op 8 maart.

De voorgestelde NakaDollar zal in tegenstelling tot grote door reserves gedekte USD-stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC) niet afhankelijk zijn van enige USD-reserves. Het zal namelijk uitsluitend vertrouwen op afgeleide exchanges die liquide inverse swaps vermelden, aldus Hayes.

De voorgestelde stablecoin is specifiek gebaseerd op een set korte BTC-posities en USD inverse eeuwigdurende swaps en behoudt zijn 1:1 peg met de USD via wiskundige transacties tussen de nieuwe gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), NakaDAO, geautoriseerde deelnemers (AP) en afgeleide exchanges

Hayes verklaarde verder dat het proces om de NakaDollar stablecoin te creëren zal volledig vrij zijn van enige bewegingen van USD, die de diensten van banken vereisen. Hij merkte echter op dat de voorgestelde NUSD stablecoin niet echt gedecentraliseerd zal zijn en voegde eraan toe:

“De zwakke punten in de NakaDollar-oplossing zouden gecentraliseerde crypto-afgeleide exchanges zijn. Ik heb gedecentraliseerde afgeleide exchanges uitgesloten omdat ze lang niet zo liquide zijn als hun gecentraliseerde tegenhangers […]”

Het nieuws komt te midden van de eigenaar van Silvergate Bank, een belangrijke cryptovaluta-enabled bank in de Verenigde Staten, die haar activiteiten stopzet en haar bedrijf liquideert te midden van de aanhoudende markt-downturn. De sluiting kwam snel nadat het New York Department of Financial Services abrupt Paxos Trust opdroeg te stoppen met de uitgifte van BUSD, een van de grootste USD-stablecoins op de markt.

Hayes staat niet alleen in zijn verweging van USD-onafhankelijke stablecoins te midden van de toenemende druk van regelgevers. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, suggereerde vorige maand dat de cryptocurrency-industrie waarschijnlijk zal overstappen naar andere fiat-valuta’s als basis voor stablecoins, waaronder euro’s, yen of Singaporese dollars.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!