Ripple-advocaat adviseert cryptobedrijven om de VS te verlaten

Terwijl de juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse SEC zijn einde nadert, heeft Stuart Alderoty, een juridisch adviseur die het blockchain-bedrijf vertegenwoordigt, wat advies gedeeld voor andere cryptobedrijven.

Volgens Stuart, die al meer dan 2 jaar de leiding heeft over de zaak tegen de SEC, zouden cryptobedrijven die een project willen lanceren dit buiten de Verenigde Staten moeten doen, aangezien de regels in dit land nog moeten worden verduidelijkt. Hij drong er bij de bedrijven op aan om te starten in rechtsgebieden waar de regels explicieter zijn.

In een eerdere tweet deze week bekritiseerde Alderoty de SEC-voorzitter Gary Gensler, die volgens hem al vastbesloten is dat elk digitaal activum behalve Bitcoin (BTC) een effect is.

De Chief Legal Officer bij Ripple merkte op dat de zaak geen kwestie van fraude of marktmanipulatie is, maar een kwestie van de wet, eraan toevoegend dat Ripple in beroep zal gaan tegen de zaak tot aan het Hooggerechtshof als de rechter de kant van de SEC kiest.

De rechtszaak tegen Ripple nadert zijn einde

De zaak Ripple vs. de SEC begon in december 2020 nadat de Amerikaanse toezichthouder een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple Labs voor de verkoop van XRP-tokens die het heeft gecategoriseerd als een niet-geregistreerd effect.

In een recent interview liet Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, echter doorschemeren dat de langdurige juridische strijd tussen zijn bedrijf en de Amerikaanse SEC binnenkort zou kunnen eindigen.

Garlinghouse beschreef de afhandeling van de zaak door de SEC als “beschamend” en zei dat hij vertrouwen heeft in een gunstig resultaat van de rechtszaak, waarvan hij voorspelt dat deze voor het einde van dit kwartaal zal worden besloten.

Op een gegeven moment stemden zowel de SEC als Ripple in met een samenvattend oordeel over de rechtszaak, waarbij ze de rechter aanspoorden om een ​​uitspraak te doen, aangezien ze genoeg informatie en documenten over de zaak had. Rechter Annalisa zal nu een uitspraak moeten doen, aangezien beide partijen er niet in zijn geslaagd om tot een schikking te komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!