De kans op een schikking tussen Ripple en de SEC is nul, aldus Ripple-CEO

In een nieuw interview met CNBC heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gereageerd op de waarschijnlijkheid van een schikking in de rechtszaak van het betalingsbedrijf tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Garlinghouse gaf aan dat hij niet denkt dat het betalingsbedrijf een schikking zal treffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij vervolgde met te stellen dat een schikking alleen zou plaatsvinden als de SEC zou verduidelijken dat XRP geen effect is. Hij gaf het volgende aan:

“Het probleem hier is dat de SEC onder [voorzitter] Gary Gensler het standpunt heeft verwoord dat alle cryptocurrencies effecten zijn. De enige manier waarop Ripple zou schikken, en ik heb dit aan het begin gezegd, de enige manier waarop we zouden schikken, is als er duidelijkheid is dat XRP vanaf nu geen effect meer is. Het Venn-diagram voor een schikking is volgens mij nul. Dus ik denk dat we uiteindelijk de rechter zullen laten beslissen.”

De CEO van Ripple vervolgde zijn verhaal met te stellen dat mogelijk dit jaar een uitspraak kan worden gedaan over de rechtszaak van de SEC tegen het betalingsbedrijf. Hij zei het onderstaande:

“We verwachten zeker in 2023 een beslissing van de rechter. Maar je hebt niet echt controle over wanneer een rechter zijn beslissingen neemt. Ik ben optimistisch dat we ergens in de komende eencijferige maanden duidelijkheid hebben.”

Volgens Garlinghouse heeft het betalingsbedrijf gevochten voor de hele crypto-industrie in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. Hij stelde:

“Deze zaak is erg belangrijk voor cryptovaluta, niet alleen voor Ripple. Het is voor de hele branche. En ik denk dat de strijd die we hebben gevoerd, in sommige opzichten echt voor de hele industrie is geweest.”