JPMorgan opent blockchain-innovatielab in Griekenland

JPMorgan, een wereldwijde investeringsbank, heeft aangekondigd dat het een nieuw blockchain-innovatielab zal openen in Griekenland. Het lab zal zich richten op de ontwikkeling van toepassingen bovenop Onyx, het blockchain-platform dat in 2020 door de bank werd gelanceerd, en op digitale identiteitsoplossingen.

JPMorgan zal blockchain-ontwikkeling stimuleren in nieuw innovatielab

JPMorgan, de investeringsbank met miljoenen klanten wereldwijd, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw innovatielab in Griekenland, dat oplossingen zal ontwikkelen met behulp van blockchain-tools. Het lab zal zich voornamelijk richten op het bouwen van toepassingen die gebruikmaken van Onyx, het platform dat in 2020 door de bank werd gelanceerd.

Dit nieuwe innovatielab maakt deel uit van de Blockchain Launch-groep, die blockchain-gebaseerde software voorbereidt en ontwikkelt voor klanten van de bank met behulp van Onyx’s technologie. Tyrone Lobban, hoofd Blockchain Launch & Onyx Digital Assets bij JPMorgan, onthulde dat het bedrijf op zoek is naar vier nieuwe posities voor deze nieuwe initiatief, waaronder twee full-stack software-engineers, een mobiele app-ingenieur en een technisch manager.

Het bedrijf gebruikt al geruime tijd op blockchain gebaseerde oplossingen. In 2022 verklaarde Lobban nog dat de bank dagelijks $1 miljard afwikkelde met behulp van blockchain-technologie.

Digitale identiteit

Lobban verklaarde ook dat deze nieuwe groep essentieel zal zijn voor het onderzoek en de constructie van digitale identiteitsoplossingen, om de mogelijkheden uit te breiden die de instelling al eerder had getest. Digitale identiteit staat vermeld als een van de gebruikstoepassingen die deel uitmaken van de diensten die worden ondersteund door het blockchain launch team van Onyx.

Over de betekenis die digitale identiteit in de toekomst zou kunnen hebben, verklaarde Lobban:

We geloven dat digitale identiteit de sleutel is om schaal te ontsluiten voor Web3 en volledig nieuwe interacties en diensten mogelijk te maken voor zowel web2 als Web3.

De interesse van de instelling in digitale identiteit zou deel kunnen uitmaken van een stap om niet achterop te raken in de toekomst. Een rapport getiteld “The Rise Of Digital Identity Wallets” dat in januari werd uitgegeven door het Mobey Forum, een wereldwijde non-profit inzichtgroep, legt uit dat banken uniek gepositioneerd zijn om deel uit te maken van de digitale identiteitsstructuur van de toekomst, door deze dienst toe te voegen aan hun reeds bestaande digitale wallets.

In januari werd gemeld dat JPMorgan deel uitmaakte van een groep banken die een digitale wallet ontwikkelden, samen met Wells Fargo, Bank of America en vier andere financiële instellingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!