Bitcoin koers daalt door onverwachte banengroei in de VS

De Bitcoin koers compenseerde de afgelopen 2 dagen een deel van de winst die het deze week geboekt had nadat de Amerikaanse regering een flinke banengroei voor januari rapporteerde die eerdere verwachtingen wegblies.

De nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde ongeveer met 1,4% tot $23,60k, na een daling van maar liefst 2,6% ongeveer een uur na het rapport over de niet-agrarische loonlijsten. Toch ligt BTC op schema om een ​​stijging van 1,5% te boeken voor de week, die eindigt op 3 februari, deels gesteund door de opmerkingen van Fed-chef Jerome Powell op woensdag over de vorderingen van de Amerikaanse centrale bank bij het verlagen van de inflatie.

Evenzo daalde de Ethereum koers, ’s werelds grootste altcoin qua marktkapitalisatie, met 0,7% tot $1,66K
Toch lijkt ETH klaar te zijn om de week hoger af te sluiten met +4,3%.

Als we vervolgens kijken naar de wereldwijde marktkapitalisatie van de cryptomarkt, is te zien dat deze gedaald is met 0,6% tot $1,09 biljoen op het moment van schrijven, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De bearish prijsactie trok een spervuur ​​van crypto-gerelateerde aandelen naar beneden, geleid door Soluna Holdings (SLNH) -9,2%, Marathon Digital (MARA) -7,1%, Iris Energy (IREN) -6,2%, Argo Blockchain (ARBK) -5,7% en HIVE Blockchain Technology (HIVE) -5,3%. Dit terwijl de bredere aandelenmarkt gemengd was: de Dow Jones boekte een winst van 0,1% en de S&P 500 en Nasdaq daalden elk met 0,3%.

Bob Elliott, mede-oprichter en CEO van investeringsmaatschappij Unlimited Funds, merkte op dat het banenrapport van januari “perfect” was voor de Fed met betrekking tot haar volledige werkgelegenheidsdoelstelling, maar niet noodzakelijkerwijs voor de obligatiemarkt, die prijsverlagingen in de laatste helft van 2023 laat zien tot en met december 2024, schreef hij in een Twitter-bericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!