55% van de beschikbare ETH op beurzen wordt op deze twee beurzen gehouden

Volgens een recente tweet van het blockchain-analyseplatform Nansen wordt 55% van de beschikbare Ethereum (ETH) op beurzen gehouden op Coinbase en Binance.

Volgens de onderstaande grafiek van het blockchain-analyseplatform wordt 35% van de Ethereum-saldi op beurzen bewaard op Coinbase, terwijl Binance goed was voor 20%. Samen zijn beide beurzen goed voor 55% van de Ethereum-saldi die op beurzen worden gehouden.

Bron: Nansen/Twitter

De grafiek liet verder zien dat het Ethereum-saldo op Kraken was goed voor 7,89%, terwijl Bitfinex goed was voor 7,31%. Dat op de OKX- en Gemini-uitwisselingen is goed voor respectievelijk 5,02% en 4,66% van het totaal (24,9 miljoen ETH).

Nansen geeft ook een uitsplitsing van de top vijf ETH-saldi: 8,72 miljoen ETH wordt gehouden op Coinbase; De crypto-uitwisseling van Binance behoudt een belang van 4,94 miljoen ETH; Kraken, Bitfinex en OKX zijn goed voor saldi van respectievelijk 1,97 miljoen, 1,82 miljoen en 1,25 miljoen.

Aantal kleine houders van ETH nemen toe

Na de Merge-update van midden september, die het ETH-netwerk overzette van proof of work (PoW) naar proof of stake (PoS), is het aantal kleine Ethereum-houders toegenomen. In het vierde kwartaal van 2022 steeg het aantal meer dan één ETH-adressen van 1,57 miljoen naar 1,73 miljoen, een stijging van 10,4% op kwartaalbasis.

De relatief grotere procentuele groei voor adressen met meer dan één ETH kan worden toegeschreven aan optimisme na de succesvolle samenvoeging van Ethereum in september en anticipatie op de geplande Shanghai-upgrade.

Dinsdag onthulden Ethereum-ontwikkelaars dat ze aanzienlijke vooruitgang hadden geboekt in de richting van de verwachte Shanghai-update van het netwerk, die gepland staat voor rond maart. Het belangrijkste nieuws is dat stakers hun ETH en opgebouwde beloningen zullen kunnen opnemen na de Shanghai-update. Dit kan op zijn beurt weer voor een uitverkoop zorgen van ETH-houders die eerder hun bezit vastgezet hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!