Ethereum-ontwikkelaars mikken op maart 2023 voor Shanghai hard fork

Ethereum (ETH) -ontwikkelaars mikken op maart 2023 voor de volgende hard fork, genaamd “Shanghai”, die het mogelijk zal maken om ether in te trekken die is ingezet met netwerkvalidators.

Tijdens een vergadering vandaag hebben de kernontwikkelaars de voorlopige tijdlijn bepaald voor wanneer ze verwachten dat de Shanghai-upgrade voltooid zal zijn. Shanghai, ook wel “Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4895” genoemd, is een geplande upgrade die opnames van validator-stakingen zal openen, een functie die momenteel ontbreekt op het netwerk.

Het is momenteel niet mogelijk voor gebruikers om ingezette fondsen op te nemen van de Ethereum-blockchain. Shanghai zou dat oplossen en meer flexibiliteit en gemak bieden aan degenen die Ether op het netwerk hadden ingezet vóór The Merge, de laatste upgrade toen Ethereum overging naar proof-of-stake-consensus.

Er is geen garantie dat de voorgestelde tijdlijn kan worden gehaald vanwege mogelijke technische problemen of andere onvoorziene problemen.

Na Shanghai

“Opnames worden mogelijk gemaakt met Shanghai dat momenteel gepland staat in maart op het mainnet, als alles volgens plan verloopt”, vertelde Pooja Ranjan, een projectmanager bij Ethereum Cat Herders die aanwezig was bij de bijeenkomst, aan The Block.

Ontwikkelaars bespraken ook een tweede hard fork, gepland voor na Shanghai, ergens in het derde kwartaal van 2023, die “proto-danksharding” of EIP 4844 zal introduceren, een upgrade die de capaciteit van het netwerk om meer transacties te verwerken verder zou verbeteren.

EIP 4844 introduceert een nieuw soort transactieformat voor Ethereum, genaamd “shard blob-transacties”, waarmee off-chain-gegevens kunnen worden opgeslagen en tijdelijk kunnen worden gebruikt door Ethereum-nodes om te voldoen aan de schaalbehoeften van blockchain-apps.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!