Ethereum Nieuws

Buterin spreekt van een historische dag na een succesvolle Merge

Vandaag is het eindelijk gebeurd voor Ethereum (ETH). De klok was aan het aftellen totdat de blockchain de grootste upgrade, The Merge, gaat doorvoeren die Ethereum tot nu toe gezien heeft. Mede-oprichter, Vitalik Buterin, deelde zijn gedachten in een livestream die werd gehost door de Ethereum Foundation.

Buterin gaf aan absoluut opgewonden te zijn dat hij het Proof-of-Work (PoW)-tijdperk kan gaan verlaten. Hij sprak over een historische transitie van het netwerk naar Proof-of-Stake (PoS) dat al jaren op de agenda staat. Hij zei het volgende:

“Het is duidelijk een droom geweest voor het Ethereum-ecosysteem sinds vrijwel het begin. We zijn in januari 2014 begonnen met het proof-of-stake-onderzoek met die blogpost op Slosher.”

Volgens Buterin kan The Merge worden gezien als het opnieuw uitvinden van de wetten van de fysica. PoW werkt namelijk met het gebruik van functionaliteiten van de echte wereld, zoals hardware, computers en elektriciteit. Bij PoS is alles gevirtualiseerd, waardoor er in feite een gesimuleerd universum kan worden gecreëerd met eigen natuurwetten.

Buterin zei daarnaast dat een van de grootste motivatie voor de overstap, de hoge kosten en het enorme energieverbruik zijn. Het energieverbruik zal na The Merge met 99,95% afnemen. Naast de voordelen die The Merge biedt voor het milieu, wees Buterin ook op de niet-milieugebonden externe effecten, waar hij de GPU-prijsstijging als gevolg van ETH-mining als voorbeeld gaf.

The Merge vond vanochtend plaats

The Merge vond plaats kort nadat Buterin in de spotlight stond van de livestream. The Merge vond vanochtend plaats in blok 15537393. De samenvoeging van de uitvoeringslaag van het Ethereum-mainnet en de consensuslaag van de Beacon Chain vond plaats op de Terminal Total Difficulty of 58750000000000000000000. Het netwerk vertrouwd dan niet langer meer op een PoW-consensusmechanisme. Buterin deelde het volgende op Twitter:

“En we waren klaar! Gelukkig samenvoegen allemaal. Dit is een groot moment voor het Ethereum-ecosysteem. Iedereen die heeft geholpen om de fusie tot stand te brengen, mag vandaag erg trots zijn.”

Met deze nieuwe optimalisaties kunnen ontwikkelaars en gebruikers het netwerk schalen op manieren die in het verleden niet mogelijk waren of onhoudbaar waren. Dit is een belangrijke stap in het stimuleren van de massale acceptatie van gedecentraliseerde technologieën en het zorgen voor de volgende miljarden in het ecosysteem.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN