De 6 beste penny crypto’s met enorm potentieel in 2023

Wil je in crypto investeren zonder daarvoor heel diep in je portemonnee te tasten? In dit artikel vind je een lijst met de zes beste penny crypto’s die dit jaar een enorm potentieel hebben. Van gevestigde crypto marktleiders tot snel rijzende sterren, deze coins zouden in 2023 een hoge vlucht kunnen nemen dankzij een aantal opwindende katalysatoren.

1. Metacade (MCADE) leidt de revolutie voor ruimtes in handen van de community

Metacade is een sociale hub die is gebouwd voor play-to-earn (P2E) gaming. Het is een plek waar gebruikers naartoe kunnen gaan om de fascinerende wereld van play-to-earn te verkennen, in contact kunnen komen met gelijkgestemde collega’s en hun stempel kunnen drukken op de gaming revolutie. Metacade is ontworpen voor Web3 en biedt gebruikers een frisse kijk op sociale game platforms. Het doel is om de verhouding tussen de community en de grote game fabrikanten te verstoren.

Metacade biedt alles voor de gaming community, zoals forums, real-time interactie, tips, reviews en leaderboards. Het is echter van plan om nog veel meer functies toe te voegen, bijvoorbeeld een virtuele arcade met pay-to-play klassieke arcade-titels, evenals games die rechtstreeks worden gefinancierd door de Metacade-schatkist – daarover binnenkort meer. Er zijn plannen voor een testomgeving waar gebruikers MCADE kunnen ontvangen in ruil voor playtest-feedback op games die nog in ontwikkeling zijn.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Metacade is om de ultieme bestemming te zijn voor alles wat met play-to-earn te maken heeft. Het stimuleert gebruikers om hun mening te delen met de rest van de community. Steeds wanneer iemand een beoordeling, top-alfa of interactie met de community plaatst, ontvangt hij of zij MCADE. Alleen al deze functie heeft het potentieel om enkele van de knapste koppen in GameFi naar het platform te lokken om hun wijsheid te delen en van Metacade de nummer één plek voor play-to-earn gaming te maken.

Door de community gesteunde games zullen voortkomen uit het Metagrants programma, dat naar verwachting dit jaar van start gaat. Metagrants worden gegeven aan winnende ontwikkelaars die de games maken die Metacade-gebruikers willen spelen. Om te winnen hoeven ontwikkelaars alleen maar hun voorstellen in te dienen bij een van de Metagrant competities en de meeste stemmen te verdienen. Het idee met de meeste stemmen krijgt financiering uit de schatkist, met de mogelijkheid om games te testen en te hosten op het Metacade platform.

Stel je nu voor dat je favoriete community democratisch werd bestuurd; misschien je lokale Facebook-groep of Discord-server. Zou het niet geweldig zijn om je mening te geven over hoe het werd uitgevoerd, terwijl anderen kunnen stemmen en je ideeën kunnen implementeren? Dat is precies wat Metacade probeert te bereiken met de ultieme transitie naar een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Beginnend in Q2 2023 en naar verwachting afgerond in Q4 2024, zal de DAO als gevolg hebben dat het kernteam aftreedt en de sleutels overhandigt aan gekozen leden van de Metacade community.

Vanaf dit punt kunnen gebruikers ideeën indienen en door te stemmen direct invloed hebben op de richting van de community. Het collectief kan beslissen over nieuwe partnerschappen, upgrades en token burns, waardoor Metacade een van de eerste echt gedecentraliseerde gaminghubs wordt.

Bovendien zou het fundamentele beeld voor Metacade een belangrijke katalysator voor groei kunnen zijn. Volgens Crypto.com zal GameFi tegen 2025 naar verwachting 10x sneller exploderen dan regulier gamen. Het is duidelijk dat de combinatie van al deze aspecten een hit zijn bij investeerders. Ondanks dat het nog steeds in presale is, heeft Metacade meer dan $2,7 miljoen opgehaald, waarvan alleen al in de bètaverkoop in minder dan 20 dagen $1,12 miljoen is verkocht. Met dit cijfer dat naar verwachting tegen het einde van de presale tot $20 miljoen zal stijgen, is Metacade zeker een om naar te kijken. Daarom is het de beste keuze als de beste penny crypto om in 2023 in te investeren.

2. Cardano (ADA) gaat in 2023 grote veranderingen maken

Cardano is een toonaangevend layer-1-netwerk en een van de beste penny crypto’s die momenteel te koop zijn. Gelanceerd in 2017 als een sneller en efficiënter alternatief voor traditionele proof-of-work-gebaseerde netwerken, zoals Bitcoin en Ethereum, is Cardano gestaag uitgegroeid tot de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Dit is gedeeltelijk te danken aan de rigoureuze, op academische basis gebaseerde benadering die ervoor zorgt dat elke upgrade naar het netwerk wetenschappelijk onderbouwd en collegiaal getoetst is.

Ondanks de kritiek dat het altijd achter de meute aan loopt, lijkt Cardano klaar om te exploderen in 2023. Er wordt verwacht dat het de komende maanden een layer-2-schaal oplossing implementeert, genaamd Hydra, wat in theorie oneindige schaalbaarheid mogelijk zou kunnen maken. Cardano gaat in 2023 naar de laatste fase van zijn ontwikkeling, Voltaire genaamd. De Voltaire-fase markeert de overgang van Cardano naar een volledig gedecentraliseerd bestuursnetwerk, waarbij een systeem voor stemmen en door de community toegewezen schatkist wordt geïntroduceerd.

Bovendien komt de Djed stablecoin binnenkort naar Cardano. Dit zal naar verwachting het aandeel van Cardano in de DeFi-markt aanzienlijk vergroten, wat de prijs van ADA verder kan stimuleren na de bullishness die begin januari werd waargenomen.

3. Ripple (XRP) zou dit jaar als overwinnaar uit de strijd met SEC kunnen komen

Ripple is een gedecentraliseerd netwerk dat tot doel heeft om een revolutie teweeg te brengen in de financiële dienstverlening. Ontworpen voor banken en andere instellingen, biedt Ripple een alternatief voor het omslachtige SWIFT-systeem, het belangrijkste netwerk dat nu wordt gebruikt om geld over de hele wereld over te maken. Terwijl SWIFT er dagen over kan doen om geld over te maken en de afzender aanzienlijke bedragen kan kosten, kan Ripple grensoverschrijdende transacties in seconden voltooien voor minder dan een cent.

De massale acceptatie bleef achter door de lopende zaak van Ripple Lab met de Securities and Exchange Commission (SEC), die beweert dat het XRP-token een niet-geregistreerde asset is. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende exchanges het token hebben verwijderd, maar het heeft grote financiële instellingen er niet van weerhouden om samen te werken met het project. Bank of America, Santander, HSBC, Barclays en de Royal Bank of Canada hebben allemaal het gebruik van Ripple in hun dagelijkse activiteiten onderzocht.

In de rechtszaak wordt medio 2023 een definitief besluit verwacht. Meerdere verzachtende factoren hebben ertoe geleid dat veel crypto investeerders geloven dat het uiteindelijke oordeel in het voordeel van XRP zal vallen, zoals de duizenden XRP-houders die achter de zaak van Ripple staan en de steun van Coinbase. Als deze investeerders gelijk hebben, zou XRP in 2023 een hoge vlucht kunnen nemen, waardoor het op dit moment een van de beste penny crypto’s is om te kopen.

4. VeChain (VET) is de toonaangevende enterprise-grade blockchain

VeChain is een blockchain-netwerk dat tot doel heeft de transparantie en efficiëntie in toeleveringsketens te vergroten. In wezen stelt VeChain bedrijven in staat om hun producten te volgen terwijl ze door de toeleveringsketen gaan van fabrikant tot consument. Dit helpt bedrijven namaak te bestrijden, fraude te verminderen en alle belanghebbenden volledige transparantie te bieden.

Als een van de toonaangevende ondernemingsgerichte projecten heeft VeChain een aantal indrukwekkende partnerschappen aangetrokken, zoals PriceWaterhouseCoopers (PWC), Groupe Renault, BMW Group, LVMH en Walmart China. Deze samenwerkingen demonstreren de waarde van het platform en het potentieel om op veel grotere schaal te worden toegepast.

VeChain is onlangs vertakt naar koolstofbeheer, wat een uitstekende katalysator zou kunnen zijn voor groei in 2023. Het lanceerde het VeCarbon SaaS-platform in 2022 met als doel bedrijven, instellingen en overheden te helpen om hun doelstellingen op het gebied van CO2 neutraliteit te bereiken. Dit allemaal voor de samenwerking met Amazon Web Services, die zijn technologie en team van experts heeft aangeboden om de acceptatie van het project te helpen versnellen.

VeChain heeft zichzelf bewezen als een van de weinige projecten die echte waarde toevoegen aan commerciële bedrijven. Met het potentieel om de toeleveringsketen en het koolstofemissiebeheer te transformeren in 2023, is VeChain een van de beste penny-crypto’s van het moment.

5. Chiliz (CHZ) bepaalt de norm voor fan engagement

Chiliz is een op blockchain gebaseerd platform dat de sportindustrie probeert te ontwrichten. Supporters komen in contact met hun favoriete teams door middel van fantokens met exclusieve voordelen, zoals stemrecht, toegang tot VIP-evenementen en vroege toegang tot merchandise. Met het fantoken van Juventus kunnen houders bijvoorbeeld het nummer dat wordt gebruikt om een doelpunt te vieren, het officiële ontwerp van de bus en het fanvaantje bepalen.

De acceptatie van Chiliz verliep snel. Juventus, FC Barcelona en Paris Saint Germain waren enkele van de eerste partners, maar tegenwoordig zijn er fantokens voor meer dan 65 verschillende teams, waaronder internationale clubs. Deze zijn ook niet alleen beperkt tot voetbal; esports-, Formule 1- en basketbal teams hebben allemaal hun eigen fantokens.

In 2023 zal CHZ naar verwachting verder stijgen na de implementatie van Chiliz Chain 2.0, dat deuren zal openen voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties op het Chiliz-netwerk te bouwen. Het mainnet wordt naar verwachting medio 2023 gelanceerd. In de tussentijd zal CHZ waarschijnlijk verder profiteren van meer clubs die zijn technologie gebruiken. Als zodanig is CHZ een van de beste penny crypto’s voor 2023.

6. Dogecoin (DOGE) kan worden gebruikt op Twitter?

Dogecoin is anders, gezien de beperkte utility, maar zeker een serieuze kanshebber voor de portefeuille van elke crypto investeerder. Net achter Cardano op de negende plaats van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, is Dogecoin ’s werelds favoriete meme-token. Nadat het in 2021 steun kreeg van Elon Musk, kwam DOGE in de schijnwerpers – een moment van euforie voor de diehard-community van Dogecoin.

Ondanks dat het in eerste instantie als grap is gemaakt, heeft Dogecoin de harten en geesten van crypto investeerders van over de hele wereld veroverd. Het wordt het meest gebruikt voor fooien en microtransacties, maar 2023 zou een nieuw tijdperk voor DOGE kunnen inluiden. Elon Musk heeft gesuggereerd om Dogecoin te integreren met Twitter, en verklaarde dat hij “hard werkte aan het Doge-front”.

De grootste ontwikkeling in dit verhaal kwam recent, met lekken die aantoonden dat Twitter bezig was met het toevoegen van een “Coins”-functie. Met deze functie kunnen gebruikers anderen een fooi geven, waarvan sommige Dogecoin-fans zeggen dat DOGE daar perfect voor zou zijn. Hoe dan ook, een crypto-bullmarkt zal DOGE waarschijnlijk in 2023 een hoge vlucht geven, en daarom is het een van de beste penny-crypto’s om op dit moment te kopen.

Metacade (MCADE) is de beste penny crypto

Laat je door de ogenschijnlijk lage prijzen niet misleiden om te denken dat deze zes projecten in 2023 ondermaats zullen presteren. Van Cardano en VeChain wordt verwacht dat ze in 2023 aanzienlijke stappen voorwaarts zullen maken, terwijl Ripple, indien succesvol in hun rechtszaak, een van de beste presteerders zou kunnen zijn van 2023. Dat gezegd hebbende, in termen van algemeen potentieel, is er geen betere investering dan Metacade.

Aangezien de play-to-earn industrie dit jaar verder stijgt, zal er behoefte zijn aan één verenigend community platform. Metacade bevindt zich in een uitstekende positie om te worden waar de mensen om vragen. Met het token nog in de presale, is dit een once-in-a-lifetime kans om betrokken te raken bij een potentiële toekomstige leider van play-to-earn.

De prijs van het MCADE-token is met 50% gestegen van $0,008 naar de huidige prijs van $0,012. Er is nog tijd om een goede deal te krijgen voor de presaletokens. Kom nu in actie om MCADE tegen deze lage prijzen te bemachtigen voordat een nieuwe investeringsgolf binnenstroomt en je een ongelooflijk project zou kunnen mislopen.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!