Ripple verwacht een crypto-lente in 2023

Topmanagers van Ripple (XRP) in San Francisco denken dat utility in 2023 een van de belangrijkste factoren zal zijn voor de blockchain- en crypto-sector. De managers van Ripple gaven een reeks voorspellingen waarin zij aangeven dat non-fungible tokens (NFT’s) en digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) dit jaar beide een prominentere rol zullen spelen.

De algemeen directeur van Ripple voor Europa, Sendi Young, heeft voorspelt dat meer Europese landen buiten de eurozone in 2023 CBDC-pilots zullen aankondigen. De NFT-sector zal daarnaast blijven uitbreiden naar meer real-world use cases zoals vastgoed- en koolstofmarkten. Bovendien voorspellen zij dat instellingen crypto zullen blijven gebruiken ondanks de dramatische implosies in 2022. Het volgende werd aangegeven:

“Banken en andere grote financiële instellingen zullen in nieuwe technologieën investeren met de verwachting dat ze de voordelen niet binnen dagen en weken, maar jaren zullen realiseren, dus we zien de omarming van digitale activa en blockchain in 2023 en daarna doorgaan.”

Stu Alderoty, Ripple’s General Counsel, voorspelt dat de lopende zaak van het bedrijf met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de eerste helft van 2023 zal worden opgelost met een uitkomst die gunstig is voor het bedrijf. In december 2020 werd Ripple aangeklaagd omdat Ripple jarenlang illegaal XRP had verkocht als een niet-geregistreerd effect. De SEC houdt tot de dag van vandaag vol dat XRP een effect is.

Daarnaast gelooft Alderoty dat de beslissing van de zaak de katalysator zal zijn die nodig is om de Amerikaanse crypto-industrie vooruit te helpen en om te voorkomen dat bedrijven hun crypto-werk gaan offshoren. De managers van Ripple denken over het algemeen dat de aanhoudende bear-markt zal eindigen met een crypto-lente. Het onderstaande werd aangegeven:

“Uiteindelijk is het hele Ripple-team optimistisch dat de crypto-winter aanleiding zal geven tot een crypto-lente – dat 2022 een smeltkroes zal blijken te zijn waarin de industrie er sterker uit zal komen en daardoor meer gericht zal zijn op real-world nut.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!