Polygon werkt samen met Mastercard aan Web3-project voor muziekartiesten

Layer-2-schaaloplossing Polygon (MATIC) heeft aangekondigd dat het samen is gaan werken met betaalgigant Mastercard aan een ​​Web3-project voor muziekartiesten.

In een nieuw persbericht van het bedrijf zegt Mastercard dat het de Mastercard Artist Accelerator gaat bouwen, een programma dat tot doel heeft muziekartiesten de tools en sociale connecties te bieden die ze nodig hebben om te gedijen op de Polygon-blockchain. De aankondiging luidt als volgt:

“De Mastercard Artist Accelerator, die in het voorjaar van 2023 van start gaat, zal vijf opkomende artiesten – zoals muzikanten, dj’s, producers – voorbereiden met de tools, vaardigheden en toegang om hun eigen muzikale weg in de digitale economie te banen. De artiesten krijgen exclusieve toegang tot speciale evenementen, muziekreleases en meer.

Een uniek curriculum zal de artiesten leren hoe ze hun merk kunnen bouwen (en bezitten) door middel van Web3-ervaringen zoals het slaan van NFT’s, zichzelf vertegenwoordigen in virtuele werelden en het opzetten van een geëngageerde gemeenschap.”

Het programma zal ook tegemoet komen aan fans, aangezien het de Mastercard Music Pass zal bevatten, een exclusieve NFT die zowel virtueel als in het echte leven als een backstage-pas fungeert. Het bericht gaat verder met:

“Ontworpen als een ruimte voor makers om samen te komen en hun muziekgemeenschappen te laten groeien, nodigt de Mastercard Artist Accelerator ook fans uit om aan tafel te gaan zitten. De Mastercard Music Pass, een limited edition NFT, geeft houders toegang tot het exclusieve Web3-educatieve muziekmateriaal, unieke bronnen door onze samenwerkingen en onbetaalbare ervaringen – in het echte leven en de metaverse.”

Ryan Wyatt, CEO van Polygon Studios, zegt in het persbericht dat de samenwerking tussen MATIC en Mastercard een manier is om de bekendheid van het publiek met Web3 te vergroten:

“De Mastercard Artist Accelerator toont niet alleen de kracht van merken die deze nieuwe ruimte omarmen, het biedt ook tools die consumenten kunnen leren hoe ze kunnen deelnemen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts om de voordelen van Web3 voor meer mensen toegankelijk te maken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!