XRP zal op 1 juli beginnen met een nieuwe bullrun, aldus analist

Crypto-analist Egrag Crypto heeft gisteren in een tweet zijn voorspelling gedeeld van de start van de volgende bull-run voor Ripple (XRP). De prijs van XRP zou in het derde kwartaal van 2023 een enorme prijsstijging moeten veroorzaken. Volgens de analist zou 1 juli een geschikte startdatum zijn.

Egrag Crypto maakte dit bekend toen hij zijn maandgrafiek van XRP deelde. Hieruit bleek dat de vorige bear-cyclus van XRP 27 maanden had geduurd va 20214 tot 2017, waarna het zijn hoogste punt ooit bereikte. Egrag Crypto paste dezelfde analyse toe op de huidige XRP-bearcyclus, waaruit 1 juli geldt als het einde van de cyclus van 27 maanden. Volgens de analist is 1 juli de datum waarop XRP naar de maan gaat. Hij gaf het onderstaande aan in zijn tweet:

“XRP Zaterdag 1 juli 2023 is de maandatum:

De geschiedenis leert dat #XRP 27 bars nam van de hoogtepunten van december 2014 tot de Bull-run van 2017. Als we dezelfde verstreken tijd en hetzelfde rationeel toepassen op de huidige prijsactie. Dan leiden 27 maten vanaf april 2021 ons naar 01/07/2023 de Maandatum.”

Als er wordt gekeken naar de maandelijkse grafiek van XRP, kan er worden opgemerkt dat het native token van Ripple in een driehoekig voortzettingspatroon van een algehele opwaartse trend zit, wat ook wel bekend staat als een bull-flag. Egrag Crypto denkt dat dit patroon dit jaar opwaarts zal uitbreken. Momenteel heeft het patroon steun rond de prijs van $0,32.

Er moet echter wel vermeld worden dat de analist bekend staat als iemand die vrijwel altijd bullish is op XRP. In september voorspelde hij een move van bijna 800% toen het activum rond de $0,47 van eigenaar wisselde.

XRP bevindt zich sinds april 2021 in een neerwaartse trend. Het activum heeft echter voldoende veelbelovende on-chain-statistieken getoond om in aanmerking te komen als Santiment Feed’s crypto-keuze van de maand. Santiment benadrukte dat er sprake is van agressieve prijsaccumulatie, bullish prijsgrafiekpatronen en indicaties dat verkopers zijn uitgeput.

De beslissende factor voor het prijstraject van XRP zal voor velen de uitspraak van de rechtbank zijn in de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple. De SEC beweert dat XRP een niet-geregistreerde security is in haar klacht van december 2020 tegen Ripple, die beide partijen in een juridische strijd van meer dan 2 jaar inluidde.

Volgens Advocaat James K. Filan zal er een oplossing komen in maart van dit jaar. Bij een overwinning van Ripple zal XRP opnieuw worden geïntroduceerd op de Amerikaanse markten, waar verschillende crypto-exchanges het hadden opgestart uit angst voor rechtszaken. Dit zou kunnen leiden tot een volume injectie en een eventueel begin van een nieuwe bull-run.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!