Solana koers stijgt weer naar dubbele cijfers

De prijs van de in opspraak geraakte cryptocurrency Solana (SOL) is de afgelopen 24 uur met meer dan 11% gestegen. Deze stijging duwt de munt in het nieuwe jaar weer boven de $11, na enkele dagen stevig in het gebied van de enkele cijfers te hebben gehangen.

Vitalik Buterin uit zijn steun

Vorige week betuigde Ethereum-oprichter Vitalik Buterin op Twitter zijn steun aan de Solana-keten. Volgens Buterin en andere “slimme mensen” met wie hij heeft gesproken, is er een bloeiend team van slimme ontwikkelaars werkzaam bij Solana die nu hun kans op succes hebben nu “de vreselijke opportunistische geldmensen zijn weggespoeld”. Hij heeft hoge verwachtingen van wat deze gemeenschap kan worden als ze de juiste aandacht krijgt.

Solana’s neergang

Ondanks de recente stijging van Solana heeft de “Ethereum-killer” toch een paar moeilijke maanden achter de rug. In de afgelopen maand is de cryptocurrency drastisch gedaald met 20%, en sinds de piek van bijna $260 in november 2021 is hij gekelderd tot slechts een fractie van dat bedrag – een verlies van 95%.

In november 2022 stond SOL nog op de 5e plaats van de cryptocurrencies op basis van markt kapitalisatie. Helaas staat het momenteel op de 19e plaats en eerder deze maand stond het nog buiten de top 20.

Solana’s FTX-connectie

De recente koersdaling van Solana kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan de ineenstorting van cryptobeurs FTX, zoals de Solana Foundation in november onthulde toen zij details verschafte over hun financiële banden met het nu failliete FTX en zijn gelieerde onderneming Alameda Research.

Helaas hebben tevens meerdere grootschalige projecten de afgelopen maanden hun voornemen kenbaar gemaakt om het Solana-ecosysteem te verlaten.

Tegen het begin van het eerste kwartaal van 2023 zal DeGods, een zeer gewilde NFT-verzameling gehost op het Solana-netwerk, migreren naar Ethereum (ETH). Verder is het de bedoeling dat het andere populaire NFT-project yOOts overgaat op Polygon (MATIC), een op Ethereum gebaseerd layer-1-netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!