Ripple vs. SEC zal eindigen in een rechterlijke uitspraak, aldus pro-Ripple-advocaat

Terwijl het einde van de langste juridische vechtpartij in de branche steeds dichterbij komt, heeft John Deaton, de pro-XRP-advocaat, voorspeld dat de Ripple vs. SEC-zaak hoogstwaarschijnlijk een rechterlijke uitspraak zal krijgen, aangezien een schikking tussen beide partijen zeer onwaarschijnlijk is.

Deaton deelde zijn mening over de zaak in een Twitter-thread na een eerder uitgevoerde peiling over de kans dat de zaak buiten de rechtbank wordt beslecht.

Volgens de resultaten van de peiling, die 18.000 stemmen had, gelooft 59% van de deelnemers, die een meerderheid van de deelnemers vertegenwoordigen, dat de Ripple vs. SEC-zaak in een schikking zal eindigen, terwijl de anderen denken dat de zaak op weg is naar een rechtszitting in 2023.

Deaton heeft zijn tent opgezet bij de minderheid die de zaak helemaal naar een hoorzitting ziet gaan, terwijl hij drie argumenten aanvoert voor zijn standpunt dat de Ripple vs. SEC-zaak een uitspraak van de rechter zal krijgen.

Mogelijke uitkomst tussen Ripple vs. SEC

Volgens de advocaat lijkt het erop dat de SEC zich nu geen zorgen maakt over het vrijgeven van de Hinman-documenten aan het publiek, aangezien het onwaarschijnlijk is dat de inhoud zijn zaak aanzienlijk zal beïnvloeden, gezien er geen melding werd gemaakt van XRP in het genoemde document. Hij had eerder gedacht dat de aanvankelijke weigering van de SEC om de documenten vrij te geven, tot een schikking zou hebben geleid.

Bovendien, nu de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) nu ook geïnteresseerd is in het reguleren van de cryptomarkten, stelt Deaton dat de SEC-voorzitter Gary Gensler bereid is om risico te nemen en niet bang is voor een ongunstige uitkomst.

Ten slotte is de advocaat van mening dat de plotselinge ineenstorting van FTX en het vonnis in de LBRY-zaak de positie van de SEC verder hebben versterkt. Deaton zei ook dat de SEC binnenkort ook een rechtszaak tegen FTX zal aanspannen.

Het is duidelijk vermeldenswaard dat als de zaak die in december 2020 begon nadat de SEC een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple Labs wegens vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten, niet buitengerechtelijk wordt geregeld, rechter Annalisa Torres op of vóór 31 maart een vonnis zal uitspreken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!