XRP-gemeenschap gokt op schikking

Deze maand is de rechtszaak Ripple vs. SEC – waarin de Amerikaanse toezichthouder de eiser is terwijl de blockchain-startup en zijn leidinggevenden, Bradley Garlinghouse en Christian Larsen de gedaagden zijn – precies twee jaar lang bezig.

De onzekerheid over de conclusie van de gecompliceerde crypto-rechtszaak bracht John Deaton, de advocaat die meer dan 75.000 XRP-houders vertegenwoordigt, ertoe om woensdag een Twitter-peiling te starten. Met name presenteerde Deaton slechts twee opties: een schikking of een vonnis.

Op het moment van schrijven verwacht een groter percentage van de XRP-gemeenschap dat de juridische strijd zal eindigen in een schikking. Van de 17.231 mensen zeiden 10.200 gebruikers (59,2%) dat de zaak zou worden geschikt, terwijl 7.030 (42,9%) deelnemers verwachten dat de conclusie van de zaak zal komen als een vonnis van de rechter.

Een schikking is gewoon een overeenkomst die een einde maakt aan een geschil en resulteert in de vrijwillige afwijzing van een rechtszaak. Daarom betekent een schikking in de Ripple vs. SEC-rechtszaak dat de SEC zou moeten overeenkomen dat XRP geen effect is. Dit zal op zijn beurt weer resulteren in het ontslag van de rechtszaak.

Dit positief nieuws, toch?

Hoewel sommige leden van de gemeenschap dit als een positief resultaat beschouwen, merkte Cardano-oprichter Charles Hoskinson op dat een schikking in de XRP-rechtszaak catastrofaal zou zijn voor de crypto-industrie.

Hoskinson is echter niet de enige die hier zo over denkt. Zo gaf January Walker, een kandidaat van het Amerikaanse Congres, aan dat een schikking een verlies zou zijn voor crypto en web3.

Volgens een bijgewerkte planningsupdate gepubliceerd door James K. Filan, een Amerikaanse advocaat, en een recente onthulling van de CEO van Ripple, wordt verwacht dat de XRP-rechtszaak rond medio 2023 zal worden afgerond.

Advocaat John Deaton, advocaat Jeremy Hogan en verschillende andere crypto-aanhangers zijn er echter vast van overtuigd dat Ripple de zaak zal winnen. Ook laten recente ontwikkelingen in de rechtszaak verder zien dat het in San Francisco gevestigde financiële bedrijf er goed voor staat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!