Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers in 2023? + Terugblik 2022

2022 is ten einde en we zitten nu in 2023. We pakken dit moment nog even om na te denken over wat voor jaar het is geweest voor ’s werelds nummer één digitale valuta per marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC).

De cryptomarkt heeft de afgelopen 12 maanden extreme moeite gehad om haar hoofd boven water te houden blijven, en velen van ons zijn verrast dat Bitcoin en de vele altcoins er nog steeds zijn, klaar voor een nieuw jaar.

In die zin kunnen we dankbaar zijn dat de markt voldoende volwassen is geworden om bestand te zijn tegen de barre omstandigheden die het heeft doorstaan. Tegelijkertijd kunnen we niet anders dan nadenken over hoe bearish deze periode is geweest, en we hopen echt dat de zaken verbeteren nu het nieuwe jaar er aan komt.

Bitcoin’s 2022 in het kort

De Bitcoin koers heeft zijn grootste klap gekregen sinds hij 14 jaar geleden voor het eerst op de markt kwam. ‘S Werelds nummer één digitale valuta steeg in november 2021 tot maar liefst $68.000 per eenheid. De valuta bereikte een nieuwe piek en het leek erop dat het plotseling een hernieuwde kracht had die nooit zou vervagen, maar we hadden ons niet meer kunnen vergissen.

Helaas begon 2022 zwak doordat de valuta in het bereik van $40.000 viel, bijna $30.000 minder dan waar het twee maanden eerder was geweest. Vanaf daar leed de valuta een lange reeks verliezen die hem uiteindelijk terugbrachten tot zijn huidige prijs, die in de regio van $16.000 ligt. Het is een triest en lelijk gezicht om te zien, en een die de hele crypto-ruimte heeft doordrongen, waardoor het de afgelopen maanden meer dan $2 biljoen aan waardering heeft verloren.

In veel opzichten is 2022 vergelijkbaar met 2018, hoewel de schade veel groter is dan vier jaar geleden. Dit komt vooral omdat bitcoin sinds dat bearish jaar zo sterk is gegroeid, maar er is ook goed nieuws dat 2019 een sterk herstelniveau bracht ten opzichte van 2018, en met zoveel patronen uit 2018 die zich in 2022 lieten zien, kunnen we misschien opnieuw een herstel zien in 2023.

Veel bedrijven vielen om

Als gevolg van de crash van bitcoin en de aanhoudende volatiliteit en speculatie hebben veel crypto- en blockchain-gebaseerde bedrijven gruwelijke omstandigheden doorstaan ​​die ervoor zorgden dat ze onvergeeflijk gedrag vertoonden. Veel investeerders wisten niet dat deze eerste manoeuvres het begin waren van iets ergers, en dat veel van deze ondernemingen ofwel op weg waren naar de ondergang of op het punt stonden failliet te gaan.

Misschien wel de grootste naam die in deze categorie opkomt, is het uitleennetwerk Celsius, dat in de zomer angst in de harten van handelaren veroorzaakte nadat het alle opnames stopte als een manier om de aanhoudende crypto-prijswervelingen het hoofd te bieden. Van daaruit diende het bedrijf echter snel een faillissement in, zodat het andere opties kon onderzoeken om in bedrijf te blijven en klanten tevreden te stellen en tegelijkertijd de boze gezichten van geldschieters te vermijden.

Veel andere digitale valutabedrijven volgden dezelfde weg. Onder de andere bedrijven die dit jaar crashten en afbrandden, waren Voyager Digital, BlockFi, Compute North en hedgefonds Three Arrows Capital.

FTX – De val van een imperium

Half november kreeg de cryptowereld een harde klap toen FTX – een van de grootste en krachtigste digitale valutahandelsplatforms ter wereld – failliet ging. Het bedrijf werd algemeen beschouwd als een van de betrouwbaarste speler, en de oprichter – Sam Bankman-Fried – werd door velen geprezen als een genie. Dit totdat een onderzoek naar het bedrijf gepubliceerd werd door CoinDesk, wat een domino-effect in gang zette. Na de daaropvolgende faillissementsaanvragen en het aftreden van de directeur, zorgden de neveneffecten voor nog meer faillissementen in de cryptomarkt.

Er werd duidelijk dat FTX met geld van investeerders speelde en dat deze werden gebruikt om luxe huizen op de Bahama’s te kopen voor werknemers van het bedrijf, terwijl er vrijwel geen bedrijfsstructuur kon worden ontdekt door John Ray III, de advocaat die werd ingeschakeld om de rotzooi van FTX op te ruimen.

2023 is het jaar van genezing

Al met al, moet er nu veel genezing plaatsvinden, en we zijn ervan overtuigd dat 2023 ons in ieder geval een klein voorproefje van die genezing kan brengen. Laten we duimen en hopen op het allerbeste in de komende 12 maanden.

Alvast een fijne jaarwisseling allemaal en bedankt voor de support! Zonder jullie als lezers zouden wij dit niet kunnen doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!