Jim Cramer gaat nooit van zijn leven beginnen aan crypto

Jim Cramer, de voormalig hedgefondsmanager, heeft zijn mening gedeeld over crypto. De presentator van de CNBC-show Mad Money w/ Jim Cramer en het mede-anker van Squawk on the Street van CNBC zei het onderstaande in Squawk on the Street:

“Een van de redenen was waarom ik van streek ben en ik denk dat de SEC wat meer over deze dingen zou moeten zijn, wanneer we kijken naar een indiening van een aandeel, je weet wie de eigenaar is. We weten niet wat deze man is…”

“Ik bedoel, ik heb al mijn crypto verkocht. Ik kondigde alles op tv aan wat ik met crypto deed, maar ik zou crypto binnen geen miljoen jaar aanraken omdat ik de depositobank niet vertrouwde… Ze vochten tegen regulering. Ze wilden geen regulering. En je hebt geen regelgeving. Dus als je je geld in een van deze hebt, kijk, ik noem je geen idioot. Ik zeg alleen dat je veel blind vertrouwen gebruikt…”

‘Probeer je geld eruit te krijgen… Ik ga het bedrijf niet noemen waar ik mijn geld in had, maar het was een gevecht om het geld eruit te krijgen. Een gevecht. En ik denk dat iedereen die deze verschillende munten bezit, weet je, Solana, Litecoin, ik denk dat je een idioot bent… Ik ben niet naar de universiteit gegaan om dom te worden. Deze mensen die alleen deze dingen niet mogen bezitten…”

“Ik denk dat ze een grote sweep moeten doen. Ze moeten stoppen met mensen die geld creëren, Carl…. Deze zijn zelfs slechter dan de slechtste Nasdaq-aandelen.“

Voor het kerstweekend meldde CNBC de uitspraken middels een tweet:

“Ik zou crypto in geen miljoen jaar meer aanraken, omdat ik de depositobank niet zou vertrouwen”, zegt Jim Cramer terwijl hij de gevolgen van de ineenstorting van FTX bespreekt.”

Hij gaf daarnaast op 16 december aan dat sommigen in de crypto-ruimte misschien een dwaze reden vinden om bearish te zijn over Ripple (XRP), Liecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE). Tijdens een gesprek met Becky Quick, mede-presentator van CNBC’s “Squawk Box”, had Cramer het volgende te zeggen over crypto:

“Ik denk dat je negatief moet zijn over crypto… Ik ben negatief over de XRP, de Litecoin en de Dogecoin omdat ik nog niemand heb gevonden die ze echt accepteert… Dit is ongeveer 80 miljard dollar met een niet-Bitcoin die echt voorbestemd om te worden weggevaagd, en er zijn nog steeds mensen die blockchain ermee verwarren. En ik blijf maar zeggen als blockchain zo geweldig is, waarom zouden de genieën bij Amazon en Alphabet blockchain gebruiken?“

Squawk Box gaf bovendien het volgende aan in een tweet op 16 december:

“Ik denk dat je negatief moet zijn over #crypto. Ik ben negatief over $XRP, $LTC en $DOGE omdat ik niemand heb kunnen vinden die ze neemt”, zegt @jimcramer. “Het is ongeveer $ 80 miljard aan niet-Bitcoin dat voorbestemd is om te worden weggevaagd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!