Jim Cramer ziet geen toekomst in XRP, DOGE en LTC

De bekende CNBC-host Jim Cramer heeft in een nieuw interview met CNBC’s Squawk Box aangegeven dat hij bearish is op de cryptomarkt in het algemeen. Vervolgens ging hij verder met het benoemen van drie cryptocurrencies die volgens hem op het punt staan ​​te worden “weggevaagd”.

“Ik denk dat je negatief moet zijn over crypto. Degenen waar ik negatief over ben, zijn de XRP en de Litecoin en de Dogecoin. Omdat ik nog niemand heb gevonden die ze echt neemt.”

Cramer stelde dat altcoins, of alle crypto’s behalve Bitcoin (BTC), over het algemeen weinig kans hebben om lang te overleven. Hij gaf het volgende aan:

“Het is ongeveer $80 miljard aan niet-Bitcoin dat echt voorbestemd is om te worden weggevaagd. Er zijn nog steeds mensen die blockchain daarmee verwarren.”

Cramer zette vervolgens ook zijn vraagtekens bij blockchain-technologie en zei dat als het een aanzienlijk potentieel heeft, Amazon en Google het nu al in hun bedrijfsmodellen zouden hebben opgenomen.

Cramer dacht in het interview ook mee over andere crypto-kwesties en waarschuwde zijn 1,9 miljoen Twitter-volgers dat Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs, vergelijkbaar is met FTX.

“Waarom zijn er geen strategen die zeggen dat de meeste cryptovaluta waardeloos zijn, dus verkoop ze? Waarom kunnen de verantwoordelijken niet gewoon toegeven dat Binance geen echte legitimiteit heeft na wat er met FTX is gebeurd? Ik zou mijn geld meer vertrouwen in Draftkings dan in Binance.”

Binance CEO Changpeng Zhao vecht tegen angst, onzekerheid en twijfel na de ineenstorting van de FTX. Hij zei onlangs echter dat de activa die Binance aanhoudt één-op-één gedekt zijn, in een poging om de angst bij gebruikers weg te nemen.

Cramer ging ook dieper in op de voormalige FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF), en zei dat hij al in een reeks media-interviews en andere locaties voorafgaand aan zijn arrestatie heeft toegegeven de wet te hebben overtreden:

“SBF, je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is, tenzij je je schuld bekent. U heeft afstand gedaan van uw rechten. Dit is een van de eerste beginselen van het strafrecht, niet juist. SBF probeerde zijn weg uit de gevangenis te bekennen. Dat is mislukt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!