Analist: Bitcoin zal in 2023 verdubbelen

We zullen niet spetterend 2023 ingaan, er is nog veel negatief sentiment op de markten en de gehele cryptomarkt bevindt zich in een bearmarkt. Daarentegen gelooft populaire cryptostrateeg Michaël van de Poppe dat dit gaat veranderen, zo voorspelt hij dat Bitcoin (BTC) volgend jaar meer dan verdubbeld kan worden.

In een nieuwe strategiesessie vertelt Van de Poppe zijn 164.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin momenteel binnen een brede range handelt met weerstand op $18.600 en steun op $12.300.

Volgens de crypto-analist moeten BTC-bulls de onmiddellijke weerstand uitschakelen om een momentum op gang te brengen. Zo vertelt hij:

“Alles onder $18.600 kan worden geclassificeerd als afwijking of kan worden geclassificeerd als trendvoortzetting. Als we niet in staat zijn om boven $18.600 te komen, dan [kun je stellen dat] je naar $12.300 kijkt. Het aantal mensen dat er momenteel op gericht is, is echter nogal zwaar, wat betekent dat we daar hoogstwaarschijnlijk niet gaan komen.”

Van de Poppe zegt dat BTC-bulls de Bitcoin boven een belangrijk niveau moeten duwen om een massale short squeeze te veroorzaken.

Een short squeeze is de grootste nachtmerrie voor shortsellers. Dat gebeurt als shorters verrast worden door een plotselinge felle koersstijging, bijvoorbeeld als er onverwacht goed nieuws over het bedrijf naar buiten komt. Ze moeten dan ongewild razendsnel aandelen terugkopen, om verliezen te voorkomen of hun winst veilig te stellen. De aankopen doen de koers klimmen, waardoor ook andere shorters hun posities gaan sluiten. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect van snel stijgende koersen, nog eens versterkt door de ingelegde stoplossorders. De explosieve prijsstijgingen zorgen er als het ware voor dat de shorters als citroenen uit hun posities worden geknepen. Vandaar het woord ‘squeeze’, Engels voor uitknijpen.

Van de Poppe zegt:

“Als we in staat zijn om $20.600 te doorbreken, doorbreken we de trend omdat we deze highs ($20.000) eruit halen en de hoeveelheid [short]stops boven deze high zal voldoende zijn, wat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk een runner gaan krijgen richting dit blok hier, dat is het blok op $29.200 en waarschijnlijk verder gaan richting het blok rond $38.500 omdat ik denk dat we hierboven gewoon liquiditeit gaan halen.”

Bron: Van de Poppe/YouTube

Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor $16.878, rond dezelfde prijs als gisteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!