Ripple gaat smart contracts lanceren op XRPL, volgens insider

De voormalige pleiter voor ontwikkeling bij het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple, genaamd Matt Hamilton, heeft onlangs onthuld dat er een belangrijke functionaliteit naar de XRP Ledger (XRPL) komt.

De Ripple-insider reageerde op een claim van een anonieme Twitter-gebruiker dat betalingsnetwerk XRP geen use case heeft. Volgens Hamilton wordt XRP dagelijks gebruikt voor onder andere internationale betalingen, non-fungible tokens (NFT’s) en het genereren van inkomsten via internet.

Vorige maand kondigde Ripple aan dat zijn crypto-gebaseerde afwikkelingsoplossing, On-Demand Liquidity (ODL), dit jaar een enorme groei doormaakte en nu wordt ondersteund in een groeiend aantal uitbetalingsmarkten, waaronder Afrika, Israël, Australië, Brazilië, Argentinië, Singapore, de VAE en het VK.

Eveneens in november zei Ripple’s chief technology officer David Schwartz dat er al een aantal NFT’s zijn geslagen op de XRPL. Hamilton voegde hieraan toe dat de NFT-functionaliteit van de XRPL een cruciale bouwsteen is voor de ontwikkeling van smart contracts.

“Nou, de meeste benodigde functionaliteit (fungible tokens, NFT’s, escrows, multisig, gedecentraliseerde uitwisselingen) zijn allemaal ingebouwd. Maar ja, smart contracts zijn in ontwikkeling.”

In oktober liet een blogpost van de gemeenschap van XRPL-ontwikkelaars doorschemeren dat Ripple al druk bezig was om smart contract mogelijkheden naar de XRP Ledger te brengen.

Volgens RippleX test blockchain-ontwikkelingsbedrijf Peersyst Technology een Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele sidechain voor XRPL. Het project heeft tot doel Ethereum (ETH)-ontwikkelaars, die gewend zijn aan Solidity – de belangrijkste programmeertaal voor het schrijven van smart contracts op Ethereum – toegang te geven tot en voort te bouwen op het XRPL-netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!