NFT’s zijn live op XRPL, wat een “ongelooflijke mijlpaal” is, aldus Ripple CEO

Na een rapport waarin werd aangekondigd dat XRP Ledger native non-fungible token (NFT) functionaliteit heeft gelanceerd, waren leden van de XRP-gemeenschap in extase.

Onlangs ging Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, naar Twitter om een gedenkwaardige prestatie te vieren met andere leden van de XRP-gemeenschap. Hij beschreef het als een “ongelooflijke mijlpaal” voor alle betrokkenen. Hij tweette het volgende:

Garlinhouse’s reactie op de ontwikkeling laat verder zien hoe enthousiast de Ripple gemeenschap is, wetende dat XRPL nu non-fungibele tokens ondersteunt.

Het nieuws werd bevestigd door RippleX, het ontwikkelingsteam van Ripple, op Twitter. Ze vertelden XRP-houders dat ze “zichzelf moeten trakteren op NFT’s op het XRP-grootboek.” Het is belangrijk op te merken dat dit initiatief aanzienlijk zal helpen bij de adoptie van XRP.

XLS-20 nu live op XRPL

Tevens dook David Schwartz, CTO van Ripple, op Twitter om aan te kondigen dat NFT-functionaliteit nu live is op XRPL. Hij gaf het volgende aan:

“Dankzij de gezamenlijke inspanning van de XRPL-gemeenschap en RippleXDev-ingenieurs is XLS-20 nu ingeschakeld op het XRP Ledger Mainnet en zijn er al een paar NFT’s geslagen.”

Schwartz meent dat NFT’s op de Ripple blockchain anders zijn dan andere digitale verzamelobjecten die op andere netwerken worden gehost. Het ontwikkelingsteam koos voor een no-smart contract aanpak, waardoor op XRPL gebaseerde NFT’s minder kwetsbaar zijn voor veiligheidsrisico’s.

Bovendien zal het voorstel van de ontwikkelaars om geen smart contracts te gebruiken ook de netwerksnelheid verbeteren en de transactiekosten verlagen. Dit komt omdat het automatische beloningen biedt aan makers via een gedecentraliseerde uitwisseling die in het systeem is geïntegreerd.

XLS-20 al enige tijd in de maak

Het XLS-20 amendement, voorgesteld door Nik Bougalis (Ripple’s director of engineering), staat sinds vorig jaar in de belangstelling. Na zorgvuldige overweging en ontwikkeling had het Ripple-team gepland om het voorstel in september 2022 in te voeren.

Niet alles ging echter volgens plan. Helaas werd er vlak voor de lanceerdag een kritieke bug vonden. Het team besloot de datum te verschuiven om XLS-20 te repareren en alle gerelateerde problemen op te lossen alvorens het voorstel eindelijk uit te rollen. Gelukkig zijn nu alle problemen opgelost en zijn NFT’s nu live op XRPL.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!