BlockFi wilt gebruikers toegang geven tot het terugtrekken van crypto

De beruchte centrale exchange BlockFi, die vorige maand haar faillissement aankondigde na de FTX crash in begin november, kondigt aan zich hard te maken tegenover de Amerikaanse autoriteiten om gebruikers toegang te geven tot het terugtrekken van crypto naar persoonlijke wallets vanuit de exchange. 

De BlockFi exchange heeft op 11 november de toegang tot de crypto op de exchange voor gebruikers stilgezet in nasleep van de FTX crash, waarin FTX en Alameda Research een Chapter 11 faillissement in de Verenigde Staten aankondigde. Het faillissement van BlockFi volgde in dezelfde maand nadat duidelijk werd dat BlockFi een lening van $250 miljoen van FTX ontving.

In een recente motie wordt duidelijk dat BlockFi permissie vraagt van de Amerikaanse autoriteiten om gebruikers toegang te geven tot hun crypto bezittingen op de BlockFi wallets. Het bedrijf beschrijft het proces zelf als een belangrijke stap voor terugbetaling van de crypto’s aan de gebruikers. Op 19 december deelde de centrale exchange in een email naar haar klanten verder toe wat de gebruikers kunnen verwachten:

“Het is onze overtuiging dat klanten ondubbelzinnig eigenaar zijn van de digitale activa in hun BlockFi Wallet-accounts. Als zodanig hebben we een motie ingediend om toestemming te vragen aan de US Bankruptcy Court om klanten toe te staan hun digitale activa op hun BlockFi Wallet-accounts op te nemen.”

Kunnen BlockFi gebruikers hun verloren crypto terug verwachten?

Hoewel het nieuwe bericht van de centrale exchange hoop geeft voor de getroffen gebruikers is het niet duidelijk of de BlockFi klanten hun verloren crypto daadwerkelijk terug kunnen verwachten. Met de lastige economische omstandigheden en problemen in ce cryptomarkt blijft het voorlopig nog onzeker voor gebruikers of ze hun crypto terug kunnen krijgen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!