BlockFi bereidt faillissementaanvraag voor

BlockFi bekende gisteren een grote blootstelling te hebben in de vorm van niet alleen activa op de beurs, maar ook extra verplichtingen naar FTX, waaronder een niet-opgenomen kredietlijn van FTX, ook al ontkende het eerder geruchten dat het grootste deel van zijn activa op FTX werden gehouden.

De crypto-geldschieter BlockFi Inc. zou nu echter een faillissementsaanvraag voorbereiden, volgens de laatste berichten. Dit komt kort nadat het bedrijf vorige week de opnames van klanten tijdelijk stopzette vanwege onduidelijkheid over Sam Bankman-Fried’s FTX imperium op dat moment.

Op 10 november tweette BlockFi: “We zijn geschokt en ontzet door het nieuws over FTX en Alameda”. De tweet ging verder met te zeggen:

“We hebben, net als de rest van de wereld, deze situatie ontdekt op Twitter. Gezien het gebrek aan duidelijkheid over de status van FTX.com, FTX US en Alameda, kunnen we niet doorgaan zoals we gewend zijn.”

In een officiële blogpost op maandag verklaarde BlockFi dat het na het faillissement van FTX “de meest voorzichtige beslissing” zou zijn om veel van zijn platformactiviteiten te pauzeren.

Ironisch genoeg was FTX in juli van plan BlockFi te kopen voor maximaal $240 miljoen; de potentiële overname werd echter bemoeilijkt door het feit dat BlockFi een doorlopende kredietlijn van $400 miljoen had. Deze was bedoeld om het bedrijf overeind te houden terwijl het probeerde zijn blootstelling aan de fall-out van Three Arrows Capital te verminderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!