Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Visa is van plan een layer-2-blockchain in te zetten

Visa zei dat StarkNet, een layer-2-blockchain die bovenop Ethereum (ETH) is gebouwd, kan helpen de kloof tussen crypto en de echte wereld te overbruggen door mensen die zelfbewarende portemonnees gebruiken hun rekeningen gemakkelijker te laten betalen.

Hoewel automatisch terugkerende betalingen gebruikelijk zijn in traditionele apps voor mobiel bankieren, is het een moeilijkere taak op de blockchain, volgens een crypto-gedachtenleiderschapsvoorstel van Visa. Het team gebruikte een nieuw concept genaamd accountabstractie om te onderzoeken hoe smart contracts kunnen worden geïmplementeerd om geautomatiseerde en programmeerbare betalingen mogelijk te maken. Het zei het volgende:

“We zien automatische betalingen als een kernfunctionaliteit die de bestaande blockchain-infrastructuur mist.”

Visa implementeerde zijn proof of concept met crypto-portemonnee Argent met behulp van het StarkNet-schaalplatform omdat accountabstractie, waarmee smart contracts transacties voor een gebruiker kunnen uitvoeren, nog niet live is op Ethereum. Het voorstel schetst een manier voor gebruikers om automatisch betalingen te verzenden met behulp van de zelfbewarende portemonnee zonder elke transactie te hoeven ondertekenen. De auteurs gaven het onderstaande aan:

“Met behulp van de aanpak die we hebben geïntroduceerd, kunnen andere real-world toepassingen dan terugkerende betalingen naar de blockchain worden gebracht.”

Visa heeft zich gericht op crypto-infrastructuur en protocollen voor betalingen, waarbij onderzoek is gedaan naar gebieden zoals privacy en beveiliging voor betalingen die moeten worden verbeterd voordat ze in de praktijk kunnen worden geïmplementeerd. Het bedrijf zei dat het open staat om ideeën over programmeerbare betalingen te bespreken met bedrijven die aan dit onderwerp werken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!