Ethereum vecht tegen inflatie, terwijl winstgevendheid afneemt

Het gevecht van Ethereum (ETH) met de inflatie duurt voort, nu de op één na grootste cryptocurrency op de markt heeft getracht de inflatiedrempel te doorbreken. Ethereum wist de afgelopen tijd bijna deflatoir te worden, echter veroorzaakte een plotse terugval in de activiteit een nieuwe marktcrash en een dip in de winstgevendheid. Als gevolg hiervan worstelt de munt nog steeds om dit kritieke moment van prijsschommelingen en economische instabiliteit door te komen.

Bron: Ultra Sound Money

Uit de onderzoeksgegevens van IntoTheBlock blijkt dat de winstgevendheid van Ethereum is gedaald tot 45%, lager dan de neutrale drempel van 50%, maar nog steeds binnen het gemiddelde voor deze activa. Het is echter vermeldenswaard dat Ethereum historisch gezien zeer lonend is geweest voor zijn houders.

Uit gegevens blijkt dat de meerderheid van Ethereum-bezitters te maken heeft met een ongerealiseerd verlies. Als dit zo doorgaat, zal het voor Ethereum steeds moeilijker worden om in de toekomst te slagen, omdat degenen die verliezen hebben geleden en activa aanhouden, meestal verkopen op break-even in plaats van te wachten tot ze winst maken met hun investering.

De waarde van Ethereum op de markt is sterk beïnvloed door twee cruciale elementen – dalende winstgevendheid en verbranding. In een periode van 48 uur daalde Ethereum onder de mijlpaal van $1.200 tot een historisch dieptepunt rond $1.178.

Hoewel de prijsdaling van Ether geen grote zorg is, zet het een kettingreactie in gang waarbij er minder middelen naar deze cryptocurrency zullen vloeien. Dit zou kunnen leiden tot een verminderd netwerkactiviteit en een toename van de uitgifte van nieuwe ETH. Dit heeft op zijn beurt weer invloed op de inflatie van de munt.

Helaas is de waarde van Ethereum volledig afhankelijk van de huidige marktomstandigheden en volgen de bewegingen ervan meestal die van Bitcoin. Momenteel verliezen de meeste activa op de markt hun waarde, net als Ethereum, wat een somber teken is voor iedereen die erin belegt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!